ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Black Paisley – Late Bloomer

Black Paisley - Late Bloomer 1

Återigen måste jag klandra mig själv för att jag aldrig fått loss tummen och planterat de där träden i trädgården – två träd med lagom avstånd mellan sig. Hade jag planterat träden när tanken först föddes, så hade jag vid det här laget haft en finfin hängmatteplats. Men nu har jag som sagt inte det. Och nej, det är absolut inte dagens iskalla marsvindar som har fått mig att börja tänka på hängmattor. Dagens kyliga vindbyar till trots så är det istället Black Paisleys debutalbum “Late Bloomer” som gör att jag fantiserar om sommaren.

“Late Bloomer” må vara Black Paisleys debutalbum, men bandmedlemmarna är inga duvungar – de har spelat tillsammans med flera kända svenska artister. Arbetet med “Late Bloomer” påbörjades under hösten 2014, och nu dryga två år och några singlar senare så har äntligen albumet släppts. Bandet har förresten valt att släppa sitt förstfödda alster på egen label.


“Late Bloomer” är ett mycket välarbetat och välproducerat album. Musiken är en blandning av klassisk rock, powerballader och en nypa modern country. Det är behaglig sång och duktiga musiker. Kort sagt sån där perfekt feelgood-musik att lyssna till när man slappar i hängmattan en solig sommardag. Om man har någon.

Annons:

“Run Run Run” är en härligt svängig inledning som flyktigt får mig att tänka på filmmusik från 80-talet (på ett positivt sätt). Därefter dras tempot ned i de två efterföljande feelgoodspåren “Way To Something” och “Easy”. “Ordinary Day” driver taktfast upp tempot en kort stund, innan den blir avlöst av “Autumn” vars gitarrslingor vagt minner mig om Dire Straits. Som motvikt till den lugna “Autumn” kickar därefter “Kickin'” upp både tempot och humöret. Efter “This Is My Day” avslutas albumet med de två balladerna “It Aint Over” och “Coming home”. Och där någonstans så borde ölen där ute i hängmattan vara uppdrucken.

Det här är musik som passar till nästan allt. Har man som jag ingen hängmatta, så passar plattan minst lika bra i köket när man fixar fredagsmiddag, när man pysslar i garaget, på löprundan eller varför inte på jobbet. Enda stället där albumet inte gick hem på var hos mina söner, som kritiskt frågade vad jag lyssnade på. Men så är gissningsvis inte heller albumets primära målgrupp unga grabbar runt 20, utan snarare deras föräldrar. Och det är väl därför som jag gillar albumet.

Black Paisley – Late Bloomer

[yasr_overall_rating]

Artist: Black Paisley
Titel: Late Bloomer
Genre: Classic Rock
Skivbolag: Black Paisley
Releasedatum: 2017-01-31
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Coming Home

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT