ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sonata Arctica – The Ninth Hour

sonata-arctica-ninth-hour-500
Jag kommer på mig själv med jämna mellanrum att det finns band därute som jag har haft svårt för men där det nu äntligen börjar släppa. Deep Purples 70-tal är ett exempel liksom Black Sabbath med Ozzy Osbourne på sång. För någon vecka sedan så recenserade jag senaste plattan med Evergrey och det är samma där. Och finska Sonata Arctica kvalar med lätthet in de också eftersom jag aldrig fått något riktigt grepp på bandet i fråga. Därför är jag en aning skeptisk till en ny platta men naturligtvis så kommer mina förutfattade meningar kraftigt på skam.

“The Ninth Hour” är riktigt bra och jag blir då genast att fundera kring det äldre materialet som jag avfärdat som ointressant och där även bandet avfärdats som ytterligare ett Power Metalband från Finland där ändå Stratovarius är bäst. Den här plattan är en kraftig väckarklocka för undertecknad och eftersom Stratovarius blivit sämre och sämre så kan det till och med vara som så att Sonata Arctica intagit tronen som bästa bandet från Finland inom Power Metal.

“Closer To An Animal” heter öppningsspåret som också funnits tillgängligt ett tag via bland annat Spotify och som öppning funkar den alldeles utmärkt. Därefter exploderar det hela i låtar som “Life”, “Fairytale” och “We Are What We Are” innan det lugnar ner sig en smula för att smälla till igen i låtar som “Fly, Navigate, Communicate” och “On The Faultline”. 2016 har utvecklats till ett år där massor med bra musik sett dagens ljus och Sonata Arctica hör definitivt till det bästa som detta år har bjudit på. Jag ställer mig i skamvrån med dumstruten på huvudet samtidigt som det strömmar ljuv finsk Power Metal ur mina högtalare.

Sonata Arctica – The Ninth Hour

[yasr_overall_rating]

Band: Sonata Arctica
Titel: The Ninth Hour
Genre: Power Metal

Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2016-10-07
Betyg: 4/5
Bästa låt: Fairytale

Låtlista:

01. Closer To An Animal
02. Life
03. Fairytale
04. We Are What We Are
05.
Till Death’s Done Us Apart
06. Among The Shooting Stars
07. Rise A Night

08. Fly, Navigate, Communicate
09. Candle Lawns
10. White Pearl, Black Oceans, Pt II – By The Grace Of The Ocean
11. On The Faultline (Closure To An Animal)

12. Run To You

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER