ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Defiants – The Defiants

The Defiants Cover 250

Är du redo för country/western presenterat av dessa välkända cowboys? Trodde väl inte det. Tack och lov så är hela det visuella upplägget missvisande för i avsaknaden av ett nytt Danger Danger-album så önskar man med denna platta få lättnad från abstinensen. Plattan och bandet består av Bruno Ravel, Paul Laine och svenskfödde gitarrfenomenet Rob Marcello som samtliga är eller har ett förflutet i Danger Danger.
Klart direkt är att abstinensen flyger all sin väg och att detta mycket väl kan bli en av de bästa skivorna detta år för här sammanförs kunnande och inspiration och samspelet är i en klass för sig. Pauls fantastiska röst som backas upp av oerhört starka melodier som många har Bruno som far och Rob som med stor lekfullhet förgyller med finessrikt och glädjefyllt gitarrspel.

Frontierspresidenten Serafino har ambitioner och idéer. Vad dessa sammanfogade musiker lyckas åstadkomma på den här plattan måste rankas bland det högre för detta kan sammanfattas som en succé. Upplyftande och inspirerad hårdrock som kan härledas till storhetstiden på 80-90-talet och den känns härligt tidlös. Perfekt för nostalgikern som samtidigt vill ha något nytt men någon “New Jersey på steroider” som press releasen anger är det inte.

Första singeln “Love And Bullets” är högsta möjliga kvalitet och den kvalitén sjunker inte en gång under resten av plattan. Till och med tunggungiga “Lil´Miss Rock´n´roll” som ratades ögonblickligen har funnit en väg till mitt gillande och balladen “Save Me Tonight” är så galet snygg. Trots att låtarna över lag är långa och mellan fyra och sju minuter så är det intensivt och minimalt med utfyllnad vilket håller intresset på topp och man vill bara ha mer. Tolv låtar av amerikansk hårdrock av yppersta klass bjuder upp till både fest och glamour. Den känns självklar på repeat under kommande sommaren och är en av de rätta medicinerna för att få ordning och komma igenom vårens måsten.

Band: The Defiants
Titel: The Defiants
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 2016-04-15
Betyg: 4/5
Bästa låt: Love & Bullets

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER