ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Carsten Lizard Schulz Syndicate – The Day The Earth Stopped Turning

clssthedaytheearthstoppedturning250

I början av 2000-talet startades bandet Evidence One med medlemmar från diverse band bl.a. Domain och Frontline. Sedan deras första platta “Critizize The Truth” har jag gillat och förknippat det mesta som Carsten medverkat på med kvalité tills på senare år. Nu gör han en soloplatta eller snarare två för det är en dubbelskiva där det totalt handlar om sexton låtar och över 80 minuter av klassisk rock. Om du intresseras av mogen 70-talets rock med old school-känsla så kanske du kan uppskatta detta.

Imponerande deltagandelista på musiker är det onekligen eller vad sägs om Mat Sinner (Primal Fear), Alessandro Del Vecchio (Hardline), Oliver Hartmann, Axel Rudi Pell, Helge Engelke (Fair Warning), Rolf Munkes, Neil Murray och Erik Norlander. Om du adderar cirka 25 namn till som för den påläste är igenkännbara så förstår vi varför konvolutet är fyllt av flaggor. Resultatet är dessvärre en soppa gjord av för många kockar med alldeles för lite inflytande.


Överlag är låtarna av längre modell och åttaminutersstrecket nås nästan vid två tillfällen. Varje skiva innehåller åtta låtar och är i det stora hela en repetitiv historia som inte är speciellt rolig alls. Visst är det kompetent musikaliskt, bra produktion och en okej förpackning. Men vad hjälper det när låtarna inte håller måttet. Det skimrar till ibland vilket bekräftar att kunnandet finns men här verkar det som man sparat allt vid komponerandet, precis allt. Minst sju låtar och nästan 40 minuter för mycket musik är det för att man ska orka ta sig igenom hela plattan.
Starten är helt okej med “The Prize is Shame” och “Head’s Blowing A Fuse” men sedan dalar det och intresset likaså. Det lyfter inte utan blir en slätstruken upplevelse som går på tomgång.
Sexminuterslåten “Last Train To Babylon” som inleder CD två sparkar liv i plattan igen men den dör igen tyvärr lika snabbt.
Carstens sång är fortfarande bra och lagom raspig, men han måste ha låtar som bär upp honom. Han är definitivt inte mannen själv att skriva dem och inte heller med Lavalle, Dead End Heroes och Frozen Rain har han lyckats få till det.
Carsten kommer definitivt inte få världen att stanna med denna platta utan kanske bara sin egen karriär. Vi kommer dock snurra obemärkt förbi denna skiva som hade betydligt högre förväntningar på sig.

Band: Carsten Lizard Schulz Syndicate
Titel: The Day The Earth Stopped Turning
Genre: Classic rock
Skivbolag: ProgPower Records
Releasedatum: 2015-11-20
Betyg: 4/10
Bästa låt: Last Train To Babylon

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link