ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Haunted By Destiny – Aria For An Angel

 HBD

Efter att ha nyligen lyssnat in mig inför recensioner av My Dying Bride och Draconian känns det trevligt att som kontrast recensera en riktig feelgood-skiva. Norrköpingbandet Haunted By Destinys debutskiva Aria for an Angel ger just en sådan känsla. Visst, det är inte stenhårt. Det är absolut inte Arch Enemy eller Frantic Amber, utan kanske mer som en ännu poppigare variant av Within Temptations senare plattor. På sina ställen, som till exempel i Gravity, påminner det faktiskt en del om 80-talets light-metall som till exempel gamla goda Heart när det begav sig. Men lik förbannat, det här är en skiva som låter riktigt bra. Ja, förvånansvärt bra faktiskt för att vara en debutskiva. Man skulle kunna tro att bandet varit igång betydligt längre.

Låtmaterialet är jämnt, bra producerat och snyggt förpackat. Evelina Eliassons röst passar utmärkt till den här typen av musik, och även om den är av det mjukare slaget så håller den även för de mer rockiga låtarna som i Follow och Freakshow. Det skulle kanske ur hårdrocksperspektiv kunna hållas emot bandet att låten Turning Pages vann omröstningen till P4 Östergötlands Svensktoppen Nästa 2014, men å andra sidan så är det utan tvekan en låt som är väldigt svår att stå emot, och Svensktoppen kanske inte är vad den har varit, vad vet jag? Lordi vann ju trots allt Eurovision Song Contest…..


Kännetecknande för Aria for an Angel är just att den är svår att hålla ifrån sig. Låtarna är visserligen lättlyssnade men också vackert catchiga och det är en platta som man gärna lyssnar på igen. Och det FINNS rockighet. Johan Söderhielms och Simon Westons gitarrer ger bett i låtarna där det behövs, som i förstaspåret Healthy Girl där riffen tillsammans med Christian Gardefuhrs trummor ger låten ett väldigt skönt driv. Plattan innehåller också några riktigt starka rockballader, som For You och inte minst Aria for an Angel, som har klar ståpälspotential. Haunted By Destiny har utan tvekan en plats att fylla på den svenska rockarenan idag, då det konstigt nog finns ganska få konkurrerande svenska band i den här nischen. HBD borde kunna nå ut till en bred publik. Skall bli kul att hålla koll på det här gänget framöver.

Band: Haunted By Destiny
Titel:  Aria for an Angel                                        
Genre: Pop/Rock/Metal
Skivbolag: Doolittle Group
Releasedatum: 15.09.23
Betyg: 8/10
Bästa låt: Turning Pages, Gravity

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter