Nalle Påhlsson’s Royal Mess – Royal Mess

13 Shares

royalmess FULL RES250
Varför jag associerar bandnamnet till en kortlek kan nog bero på flera saker som t.ex. att Nalle nu kanske skulle kunna titulera sig som Sveriges kung av bas. Om inte annat så aspirerar han på denna plattan efter tronen. Eller kan det vara att skivans flesta låtar är så vassa att de endast kan jämföras med de klädda korten i leken och när skivan innehåller ett solklart ess och även en joker så återstår det att avgöra om korten är tillräckligt välblandade.

Fascinerande är det att en bassist måste göra en platta för att man ska få höra basen och Nalle visar i nästan samtliga låtar vilket bra sätt en bas kan komplettera låten och vara minst lika drivande som trummorna, bara den kommer fram i mixen.
Musiken är rock av det traditionella snittet. Den är inte lika skitig som sleaze och inte för polerad för att bli endast gubbvänlig, utan en lysande och behaglig mix som främst kan liknas vid ett tidigt Kiss eller varför inte lite Def Leppard eller 80-talets Sunstrip boulevard.

Hur pass kungligt är det då? Om vi ser till medverkande musiker så har vi en stor del av Sveriges mer regerande musiker på denna platta. Trots mångfalden hos musikerna så är det aldrig tal om någon röra då enkelheten och linjen hålls skivan igenom -som dessutom presenteras på lättsamt men samtidigt underhållande sätt där må-bra-känslan är påtaglig. Nalle sjunger riktigt bra och från och med nu har han ingen ursäkt för att stå på sidan i bakgrunden och lira en lågt mixad bas i någon annans band. Rekommendationen från idag är att ta nu fyra steg snett in mot mitten och fronta denna publikbefriande hårdrocken.Inledande och tilltalande “Aces High” är en bra start men det är låt två “Hell City” som är skivans absoluta ess. En upptempolåt med pumpande basgång och magnifik refräng.
Plattans joker är den sanslöst snygga “The Pieces Of My Heart” som känns 80-talspopsinfluerad, annorlunda och ett skönt avbrott bland rocklåtarna som präglar övriga skivan.
Avslutande “See You In My Dreams” bör också nämnas, en ballad fylld av känslor som lämnar lite eftertanke.
Ibland känns det dock lite repetitivt i receptet och beroende på koncentration och andra yttre faktorer så går några låtar lite väl obemärkt förbi och det händer lite för ofta för att man ska vara helt nöjd.
Övriga låtar besitter dock sköna basgångar och osedvanligt sväng i en naturlig och kraftfull produktion som med största sannolikhet kommer tillfredsställa de flesta som gillar rock. Nu när mörker och kyla är på ingång så passar denna värmande och muntra platta perfekt när de färglada höstlöven singlar ned mot marken.

Band: Nalle Påhlsson’s Royal Mess
Titel: s/t
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Melodicrock Records
Releasedatum: 2015-09-25
Betyg: 7/10
Bästa låt: Hell City

13 Shares

Relaterade artiklar

Sweden Rock Magazine

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!