ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Five Finger Death Punch – Got Your Six

five-finger-death-punch-got-your-six250
Jag har väntat på den här plattan, och ja, jag står mitt i klungan bland alla dessa människor som tagit till sig FFDP genom åren. I mitt tycke har detta gäng växt mer och mer för varje skivsläpp och live har de enligt samma tycke levererat gång på gång och har gjort det så pass bra att detta tillsammans med kvalitativa skivsläpp har gjort att dessa herrar står och knackar på dörren till översta toppskiktet, inte bara i genren utan överlag i metallens härliga värld. Efter dubbelsläppet med “Wrong side of heaven…..” kommer nu alltså “Got your six”, bara två år efter en dubbelplatta…starkt ändå. Är det bra? Absolut. Är det annorlunda? Tyvärr inte, vi har hört detta förr. Åter igen, jag gillar det men jag har hört det förr…liknande låtuppbyggnader, identiska refränger..dock fortfarande fördjädra bra.

Jag försöker hitta ngt annorlunda, något som sticker ut från mallen som FFDP nu har gjort till sin egen. Det är inte lätt men, öppningen med titelspåret “Got your six” är en grymt mäktig högerkrok och första singeln “Jekyll & Hyde” låter ngt annorlunda. Dock måste jag säga att låten känns mer som en hejarklacksramsa på en valfri NFL-match och lär eka på full volym över hormonfyllda omklädningsrum i hela USA. Som sagt, den sticker ut men är inte tillräckligt klar för att funka som en första singel. “Question Everything” är en typisk FFDP-dänga men skiljer sig lite med rejäla taktbyten och akustiska gitarrer och avslutningen med “Boots and Blood” är mäktig, kan tänka mig att den blir en rejäl dänga live.


I övrigt då? Same same är jag rädd. Det är riktigt bra men FFDP har gjort detta förr, låtarna följer en klassisk FFDP-mall, det är gediget, det är medryckande men ibland också lite tråkigt då det nästan blir lite uttjatat, lite för snabbt tyvärr. Att välja ut en favorit är svårt då inte mycket skiljer låtarna åt men jag fastnar ändå för “Wash it all away”, den kommer definitivt att hamna på mina best off-blandningar i löpspåret. Det bör också nämnas att “Digging my own grave” är en kopia på “Wrong side of heaven………”, lyssna själva.

Jag är tudelad. Plattan är bra, det är svårt att hitta en dålig låt. Första singeln känns dock tveksam och igenkänningsfaktorn är så pass stor att det finns en risk att plattan fort hamnar i högen bland de andra FFDP-släppen. Det är välgjort, det är medryckande men det blir också fort tjatigt. Safe? Ja. Jag är dock riktigt “Hooked” på det här gänget och kommer att veva runt detta bra länge, lite sådär pliktskyldigt som jag ibland har en tendens att göra. Förmodligen kommer plattan att hamna på ngn topplista över årets skivsläpp men för att det ska bli fullpoängare i min värld så krävs det mer variation. Där av inget…den här gången.

Artist: Five Finger Death Punch
Titel: Got your six
Genre: Heavy Metal/Groove Metal
Releasedatum: 15-09-04
Skivbolag: ElevenSeven
Betyg: 7/10
Bästa spår: “Wash it all away”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link