ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Nergard – A Bit Closer To Heaven

nergardclosertoheaven250
26-åriga norrmannen Andreas Nergard släpper nu sitt andra album, men visar redan en tydlig mognad som både musiker och låtskrivare. Gästlistan av sångare är dessutom mycket imponerande på detta album, för vad sägs om Ralph Scheepers (Primal Fear), Elize Ryd (Amaranthe), Michael Eriksen (Circus Maximus), Andi Kravljaca (Aeon Zen) och Nils K Rue (Pagan´s Mind).

Musiken är till största del uppbyggd på känslor och det är svårt att inte bli påverkad av arrangemangen, melodierna och stämningarna under dessa åtta låtar som varar i 45 minuter. Det är vackert och högkvalitativt rakt igenom med bra variation och idérikedom och är betydligt starkare på alla plan än debuten.


Skivans inledning är åttaminuterslåten “Lights and Shadows” som är en duett mellan Ralph och Nils K Rue och den är inget annat än suverän med sina emotionella skiftningar och variationsrikedom. Efter åtta minuter så önskar man att låten inte tog slut. “Fall From Grace” och “Let It Come” är rakare hårdrockslåtar med starka och stora refränger. Balladen med Elize och Andi, “On Through The Storm”, är storslagen medan Andi i “Help Me Through The Night” låter läskigt likt Strypers Michael Sweet i refrängen. Däremot har jag svårt att komma överrens med inledningsriffet i denna låt. I “I Will Find You” så är känslorna störst och melodierna bländande snygga. De avslutande två spåren “A Bit Closer To Heaven” och “When All I Want Is You” är avslappnande och riktigt bra. Men denna skiva hade mått bra av en eller två upptempolåtar till och åtta spår känns lite fattigt men trots det helt okej speltid.

Bra produktion, närvarande sånginsatser, intressanta kompositioner och musikaliskt klanderfritt gör detta till ett riktigt intressant album med djup och varaktighet samtidigt som jag är säker på att Andreas kommer och kan förfina sin musik ytterligare. Jag är redan nu oerhört intresserad av hur den uppenbara talangen Nergard utvecklas i framtiden och vem vet om vi inte nästa gång når ända till himlen.

Band: Nergard
Titel: A Bit Closer To Heaven
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Battlegod
Releasedatum: 2015-06-11
Betyg: 8/10
Bästa låt: Lights And Shadows/I Will Find You

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link