ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kiske/Somerville – City Of Heroes

kiske-somerville-city-of-heroes250
När Magnus Karlsson skriver låtar till en skiva så fångar det mitt intresse ögonblickligen. När han sedan har med sig vapendragaren från Primal Fear, Matt Sinner, borgar även det för kvalité. Att sedan Helloween-exet Michael Kiske och skönsjungande Amanda Somerville står för de vokala bitarna måste bli bra krydda på moset.

Det var i alla fall vad jag trodde 2010 när första skivan kom ut. Ack så fel jag hade. Det var en i mycket ointressant skiva som jag än idag rankar som det sämsta Magnus varit del i.  Därför var det till viss del anledningen till försiktighet när en uppföljare skulle släppas.


Men här har man ruskat till sig och sett till att ge det lyssnaren kan förvänta sig av dessa herrar. Välproducerad metal med stänk av power metal i förhållandevis högt tempo i låtar som är fulla till bredden med snygga och upplyftande melodier. Kiske och Somerville gör det som förväntas av dem och rösterna sammanvävs på ett okomplicerat sätt som gör det vackert och får dessa låtar att bli ordentligt trallvänliga i positiv bemärkelse. Flera gånger under skivans gång får musiken mig att bitvis tänka på Last Tribe och kanske är detta det mest Last Tribe-ljudande låtarna som vi hört från Magnus sedan det begav sig -vilket enbart är positivt.

Annons:

Första singeln och inledningslåten “City Of Heroes” är en omedelbar hit och visar direkt att revanschen är fullbordad. Första kvartetten låtar sopar undan alla mina tidigare tvivel och det är bara att slappna av och trivas igenom skivans 56 minuter och tolv spår. Kanske är det inte riktigt samma höga kvalitet skivan igenom, men den snygga balladen “Ocean Of Tears” som är mer än okej och tunga “Breaking Neptune” gör att det inte finns större utfyllnad i materialet, och det tar sig ordentligt på slutet av skivan. Bästa låten “Right Now” ligger som avslutande spår på denna uppföljare som tveklöst pulveriserar debuten.

En fet och modern produktion vars mix är signerad av danske Jacob Hansen ser till att ljudupplevelsen är maximerad. Tillsammans med ett snyggt konvolut, bra låtskrivare och musiker så är det omöjligt att misslyckas. Kanske lite repetitiva låtar, men i jämförelse med andra band så är detta av mycket hög kvalité. En sak jag inte kan avgöra nu är om skivan håller i längden eller om den tröttar ut mig snabbare än normalt. Det återstår att se.

Band: Kiske/Somerville
Titel: City Of Heroes
Genre: Meldodic Metal
Skivbolag: Frontiers records
Releasedatum: 2015-04-17
Betyg: 7/10
Bästa låt: Right Now

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT