NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

A Life Divided – Human

0 Shares

a-life-divided250
Detta tyska elektrorockband har funnits sedan 2003 och släpper nu sitt femte album som är det tredje på tyska AFM Records. Trots det tror jag inte att många i vårt avlånga land är speciellt bekanta med bandet. Tittar man på deras facebook, pressreleaser och turnéplaner så är det mesta på tyska och i Tyskland vilket heller inte är bidragande till ökande popularitet utanför landets gränser. Jag fick kontakt med bandet när de släppte “Passenger” 2011 som direkt väckte ett intresse och har sedan följt dem vidare genom “The Great Escape” fram till idag. Intresset för bandet har stadigt växt sig starkare.

De är svåra att sätta i ett fack, men deras metalkryddade rock som bärs upp av massiva elektroniska inslag med melodier som till största del går i gripande moll presenteras i allt från balladtempo till fullfjädrade Autobahn-rockare. I en massiv, klinisk och tilltalande produktion bjuds vi på tretton låtar över 52 minuter där endast sjätte låten “Just Nothing” blir den enda plumpen i protokollet då den inte håller måttet. Eftersom den hamnar i mitten av plattan så väljer jag att se den som pausmusik under halvtidsvilan innan den andra imponerande hälften låtar avslutar plattan. Musikaliskt och låtmässigt är detta motsvarigheten till tysk bilproduktion med bra design och gedigen kvalité som är lika välsmord som imponerande och kommer med största sannolikhet hålla i många år.

De kan säkert anses som aningen repetitiva, men på djupet och med så pass starka melodier så förblir varje låt unik och intressant ändå och kontrasterna mellan ösiga “The Most Beautiful Black” och intressanta semiballaden “My Apology” är lagom stora. De visar att de blivit bättre som band även denna gång och är ett av de mest intressanta banden inom genren på flera år och jag nämner ett återkommande ord som sammanfattning av recensionen, intressant, som borde intressera fler än det gör.Band: A Life Divided
Titel: Human
Genre: Elektronisk Rock
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2015-04-10
Betyg: 8/10
Bästa låt: My Apology

0 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!