ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kid Rock – First Kiss

kid-rock-first-kiss250
Jag har verkligen försökt, gjort mitt bästa att inte döma på förhand och tänkt att det är ju ändå rätt ok eller, det blir säkert bättre. Jag har aldrig varit ett större Kid Rock-fan och har egentligen aldrig riktigt brytt mig om karln, förutom några gånger då man har zappat förbi personen i fråga på diverse musik-tv-kanaler.

Nya releasen “First Kiss” ändrar tyvärr inte min uppfattning, snarare blir min uppfattning rätt cementerad och mina fördomar blossar upp som en liten låga, bara en liten dock. Det finns alltid chans till bättring. “First Kiss” är tråkig, som bäst. Variationen på musiken är liten och jag orkar nästan inte lyssna klart på låtarna, ibland tror jag att jag hör samma låt om och om igen. Inledningen är ändå hyfsad och första singeln “First Kiss” svänger hyfsat med lite Eagles-känsla. Sen tar det slut. Resten av plattan innehåller en hög midtempo låtar som ofta känns som karbonkopior på varandra. “Ain´t enough whiskey” skiljer sig dock lite från mängden men bjuder egentligen inte på något annat än enkel Amerikans country/poprock. I “Good times, cheap wine” börjar jag tänka på filmen “Coyote Ugly” och när jag hör “Drinking beer with dad” börjar jag fundera över hur länge det kommer ta innan låten hittas på någon “Absolute Square-dance”-platta? “Jesus & Bocephus” får mig att vilja ta en tupplur och “FOAD (Fuck off and die)” och bonuslåten “Say goodbye” är samma låt, försök inte!! Jag orkar inte ens kommentera “Johnny Cash”, “Good time lookning for me”, “Best of me” och “One more song”, en fyrklöver på ca 15 minuter jag aldrig någonsin får igen.


Gillar du country/poprock håller du givetvis inte med. Gillar du höra om Kentucky och Bourbon och lyder du när Kid Rock ber dig att skruva upp radion så tycker du förmodligen att jag är galen. Det är helt ok, du kommer dock aldrig att hitta mig med en stråhatt och snickarbrallor i en cab skrålandes till Kid Rock. Jag vet inte om det spelar någon roll, jag vet inte heller vad Kid Rock vill med sin musik men jag gissar att folket i Kentucky slår klackarna i taket.

Annons:

Band: Kid Rock
Titel: “First Kiss”
Genre: Country/poprock
Skivbolag: Warner
Releasedatum: 2015-02-24
Betyg: 2/10
Bästa låt: “First Kiss”

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="14" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT