ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

China Sky – China Sky II

6 Shares

chinasky2250
Det var 27 år sedan som China Sky släppte sitt självbetitlade debutalbum. Till en början såg framtiden ljus ut men det tog inte lång tid innan det som en gång bildat ett fullständigt pussel var i tusen bitar. 2015 är de tillbaka med en uppföljare och öppningspåret “One Life” kan lika gärna vara baserad på bandets egen historia.

Det känns som att jag slungas tillbaka i tiden när jag lyssnar på China Sky II. Det är harmoniska melodier, välskrivna texter och medryckande refränger i en stereotypisk 80-talsanda. Alla dessa komponenter bildar en bra balans som skapar ett jämnt album, men jag skulle inte använda ordet “nyskapande” för att beskriva det. Det hade lika gärna kunnat släppas 1988 istället för 2015 och missförstå mig inte, för jag säger inte att det är dåligt. Det får mig bara att undra hur resultatet hade sett ut om man hade tagit ut svängarna en aning.


Trots att åren har tagit ut sitt rätt så sitter Ron Perry inne med en röst som är en fröjd för örat att lyssna på. När den smälter samman med Steve Wheelers utomordentliga gitarrspel så har jag svårt att sitta still, det är dessutom i de tyngre låtarna som albumets styrka sitter. Med det sagt så måste jag ändå lyfta fram den fantastiska balladen “The Road Not Taken” som går rakt in i hjärtat på mig. “You Are Not Alone” och “Enemy” är andra låtar som sticker ut lite extra, bandet avslutar för övrigt med en cover av Molly Hatchets “Dreams I’ll Never See”.

Så det bjuds inte på några moderna överraskningar och det kommer förmodligen att göra många glada. Har man väntat 27 år på ett nytt album från China Sky så bör man inte känna någon besvikelse när resultatet är China Sky II. Så bitarna man lämnade efter sig 1988 har åter igen bildat ett fullständigt pussel.

Band: China Sky
Titel: China Sky II
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Escape Music
Releasedatum: 2015-02-20
Betyg: 7/10
Bästa låt: The Road Not Taken

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter