ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

U.D.O. – Decadent

udo-decadent250
Första gången jag hörde Accept var när en kompis på högstadiet i Grängesberg hade spelat in ett kassettband med plattan “Restless And Wild”. Och alla som har lite insyn inom genren hårdrock vet vad som döljer sig som första spår på den plattan. Det är naturligtvis “Fast As A Shark” som är första låt ut på den plattan och bakom mikrofonen döljer sig en liten, liten man vid namn Udo Dirkschneider. Rasp i rösten har han dock och idag 33 år senare så har inte rösten försämrats (och inte förbättrats heller om man ska vara elak) ett dugg.

Udo Dirkschneider har sedan han lämnade Accept både första och andra gången släppt plattor i en strid ström med bandet U.D.O. och nu är det dags för plattan “Decadent”. Den som förväntar sig förändring blir besviken för mallen och konceptet är detsamma som tidigare. Det enda som sticker ut från mallen är låten “Mystery” som tack vare att den inte låter som en låt som Udo Dirkschneider sjunger blir den ett annorlunda inslag i helheten. Den är absolut inte dålig på något sätt utan det handlar om en av de tre bästa låtarna på plattan.

Det startar med “Speeder” och man känner sig som hemma direkt. För även om kvaliteten på plattorna med U.D.O. kraftigt varierat genom åren så har det alltid funnits en trygghet när man fått höra musiken och framförallt sången. Plattan “Decadent” placerar jag någonstans i mitten när jag rangordnar plattor med U.D.O.. Det är fantastiskt bra i låtar som “Mystery”, “Secrets In Paradise” och i den magnifika “Pain”. Det är samtidigt fantastiskt dåligt och intetsägande i låtar som “Under Your Skin” och “Words In Flame”.

Det är helt enkelt en vanlig dag på jobbet för Udo Dirkschneider och hans mannar.

Band: U.D.O.
Titel: Decadent
Genre: Metal
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2015-01-26
Betyg: 5/10
Bästa Låt: Pain

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER