ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Lord Volture – Will To Power

lord-volture-will-to-power250
Detta band får mig nästan ögonblickligen att tänka på JAG PANZER. Största anledningen är att sångaren David Marcelis har stora röstlikheter med Harry Conklin, men också själva musiken har stora likheter med de suveräna amerikanerna.

LORD VOLTURE tar hela tiden små steg framåt och de närmar sig toppen för varje albumsläpp. Jag nämnde sången tidigare och det enda negativa jag kan säga om den, är att den låter lite ansträngd några enstaka gånger på plattan. Personligen så är jag väldigt förtjust i “US-metal-soundet”, så det känns kul att även europeiska band behärskar den genren. Visst gillar jag den europeiska stilen av power metal, men det finns typ redan 14st band på ett dussin av dem. Nu ska det ju tilläggas att det inte helt saknas europeiska influenser, för man kan höra lite IRON MAIDEN och JUDAS PRIEST här och där.

Låtantalet hålls nere till 9st låtar på skivan och det tycker jag faktiskt är helt perfekt. Det finns absolut inga utfyllnader, utan det är bara små skönhetsfläckar som hindrar “Will To Power” från att få ett ännu högre betyg. Det känns väldigt skönt att det fortfarande år 2014, görs sådan musik som man växte upp med och att den är så här pass bra!

Band: Lord Volture
Titel: Will To Power
Genre: Power Metal
Skivbolag: Masoleum Records
Speltid: 47:15
Releasedatum: 2014-09-12
Betyg: 7/10
Bästa låt: Where The Enemy Sleeps

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER