ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sonata Arctica – Pariah’s Child

sonata-arctica-pariahs-child-250

SONATA ARTICA har med åren “snöat” in på progressiv musik, det märks alltmer tydligt. Nutida versionen av bandet särskiljer sig ganska mycket från den “forntida”. Något bandet definitivt inte tummat på är refrängerna, de ser ut som vanligt. Det vill säga, de är kort och gott helt klockrena. Personligen så är jag lite kluven till allt detta “progressiva”. Det funkar riktigt bra ibland och andra gånger tycker jag att det blir lite för mycket. Låtarna tappar lite då och då fokus eller det är kanske snarare jag som gör det. När det fungerar, blir det rent av magiskt. Men som jag sa, så träffar finnarna inte alltid målet. Varken här eller i ishockeyrinken för den delen.

Den låt som är den mest komplexa av dem alla, är 10minutereposet “Larger Than Life” och den hör lite motsägelsefullt till en av de bästa låtarna på plattan. NIGHTWISH-vibbarna är väldigt starka på denna låt och då avser jag de sentida teatraliska sidan av bandet.

“Cloud Factory” påminner mig om hur bandet lät för mer än 10år sedan och den var ju sidan av bandet som jag lärde mig att älska. Sådana låtar välkomnar jag med öppna armar! Konstigt nog så tycker jag andra hälften av plattan är starkare, än den första delen. Har man samma smak som jag, så gör man klokt i att lyssna på mer än de 3-4 första låtarna, innan man bestämt sig för vad man ska tycka om detta album.

Pariah´s Child är lite sämre än sin föregångare, men den befäster SONATA ARTICA´s position i hårdrocksvärlden och de behåller verkligen mig som lyssnare/skivköpare.

Band: Sonata Artica
Titel: Pariah’s Child
Genre: Progressiv power metal
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 53:10
Releasedatum: 2014-03-28
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Cloud Factory/Blood

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER