ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Katapult – Play Stupid Games, Win Stupid Prizes

Svensk-Schweiziska Katapult skrotumsparkade världen i stort med två EPs 2020 (“A Fistful of Truth” och “Shut The Fuck Up and Press Play”. Nu har de laddat om hagelbrakaren och bjussar på blykaskader riktad mot korrupta politiker, orättvisor och skallar glatt in pannbenet på extremhögerpatrasket.

Lyssnaren erbjuds en näringsriktig tallrik bestående av thrash metals hela kostcirkel med en hardcore appetizer och melodiös dödsmetal som generös efterrätt.


Sångaren Johan Norström har utökat sitt redan breda röstspektrum till en arsenal som nu innehåller allt från potent hardcore-alfahanne-som-bröstar-upp-sig över till krossatglasgurglande
till något som bara kan beskrivas som ”Dark Tranquillity-Stanne sugs upp av en F5-tornado som rensar halva Kansas. Dessutom så kan killen sjunga rent bättre än 99 % av sina genrekollegor och bjuder här och var på genuin emotionell inlevelse.

Katapult vågar också släppa på gaspedalen och med ett smart användande av dynamik visa upp en mognad som andra combos bara kan uppvisa decennier in i karriären om ens någonsin. Sirliga melodisjok mjukar ibland upp ljudbilden och när så full patte väl återkommer så blir effekten också påtaglig. Hade den här plattan släppts i slutet på 80-talet så hade fjortis-Marty moshat sönder pojkrummets möbler till kaffeved. Gubb-diton nöjer sig med att försiktigt gubbnicka gillande och lägga bort glasögonen.

Annons:

Det här är bara förjävla bra. En nära nog perfekt mix där allting hörs glasklart och när Norström primalskriker låttiteln till avslutade “Oh God, For One More Breath” så känns det i hela kroppen. Ett fantastisk coda på en intensiv och mäktigt kraftfull platta som med största sannolikhet kommer att hamna högt på undertecknads topplista när 2022 ska summeras.

Som toppar plockar jag smockan “Nihilism For The Gods”, aptunga “Invite The Sin”, fräcka “Comfortably Dumb”, rappa “Schädel” och den utlämnande “Oh God, For One More Breath”.

Viva la revolution, viva Katapult!
4.5/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT