ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pretty Maids – Louder Than Ever (8.0)

pretty-maids-louder-than-ever-250

Allt man rör vid blir till guld! Uttrycket kanske känns igen och är mycket passande till Pretty Maids imponerande uppsving i karriären sedan dagen då 2010 års “Pandemonium” släpptes. För tänk vad medlems- och producentbyten kan betyda. Helt plötsligt så är de på allas läppar och gör samtidigt stort intryck på de senare årens årsbästalistor världen över. När man ändå är på erövringståg, ska man stanna upp? Det har inte Pretty Maids för avsikt att göra utan man ångar direkt från studion och “Motherland” vidare på turné för att åter kasta sig in i samma studio för att spela in fyra nyskrivna spår samt åtta nyinspelningar av låtar från 1995-2006, något som, med resultatet i högtalarna visar sig vara en mycket bra idé.

Klassikerna från de första skivorna har man av respekt och på grund av den redan höga kvalitén låtit vara. I stället koncentrerat man sig på album från en epok då många kanske hade ett svalare intresse för bandet och de gick aningen på tomgång. Att tillföra dagens energi och glädje gör att känslan blir fräsch. Nog märks det att vissa spår har år på nacken, men med Jacob Hansens mäktiga produktion och nya bandmedlemmars inverkan blåser de tillsammans nytt liv i flertalet låtar som definitivt åtskilliga människor kommer finna nöje av idag. Om de valt rätt låtar att återinspela är en fråga för individuell smak, men versionerna vi bjuds på är bra och jag finner ingen besvikelse under plattans gång.


Något som glänser extra är de fyra nya spåren som är skrivna till detta album. Alla är bra nog för att kunnat varit del av “Motherland”. Två låtar i högre tempon, plattans öppnande spår “Deranged” samt den smått lysande “Nuclear Boomerang”, “My Soul To Take” som är spår nummer fyra kan liknas vid “Sad To See You Suffer” från “Motherland” med lysande melodier och känsloladdad sång. Avslutande balladen “A Heart Without A Home” är utan tvekan den bästa balladen hittills i år och är en magnifik och avstressande avslutning på denna tolv spår långa och 53 minuter formidabla danska dynamiten.
“Psyco Time Bomb” får här ett ordentligt uppsving, underbara “With These Eyes” är fantastisk i denna version och “Tortured Spirit” har fått en betydligt tyngre kostym. Man tackar för uppvisningen på hur engagerad och lyckad hårdrock ska låta. Aldrig tidigare har det funnits sån glädje av att lyssna på nyinspelningar och det är tveksamt om det kommer hända igen. Mästerligt!

Band: Pretty Maids
Titel: Louder Than Ever
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2014-03-21
Betyg: 8/10
Bästa låt: Nuclear Boomerang / A Heart Without A Home

{youtube}tQ1FUkxgWZc{/youtube}
{youtube}JjuigyXRn3Q{/youtube}
{youtube}404ydIeqUHY{/youtube}

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter