ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ronnie Atkins – Trinity

Det är djupt imponerande att kontinuerligt och konsekvent kunna släppa kvalitativ hårdrock som både berör och känns relevant, vilket jag upplever att Pretty Maids alltid har gjort. Att som soloartist göra detsamma är kanske än mer imponerande.

”Trinity” är Pretty Maids frontmannen Ronnie Atkins tredje soloskiva på lika många år och förutom att den höga produktionstakten är till stor glädje för oss fans är det sannolikt också starkt hälsofrämjande för den cancersjuke sångaren att kunna fortsätta vara kreativ.

Som tidigare hämtar Atkins inspiration från personliga erfarenheter, samtidigt som texterna också influeras av omvärldsläget. De flesta låtar har skrivits på gitarr den här gången, vilket har medfört att musiken enligt Ronnie själv är något tyngre än på tidigare solosläpp. En uppfattning jag delar.

Det är också de något tyngre, och ibland också mörkare spåren som tenderar att gripa tag lite extra i mig. Några exempel är ”Godless”, ”Ode To A Madman” och ”The Unwanted” samtidigt som ”Raining Fire” blandar in lite Zeppelinsk mystik i leken.

Starka melodier står som alltid i fokus och där utmärker sig ”Shine” och ”Paper Tiger” som har potential att bli ett allsångsanthem. Titelspåret ”Trinity” är också riktigt bra och samtidigt intressant då det känns som att lite ABBA harmonier har smugit sig in här.
”If You Can Dream It” har ett medryckande riff som påminner en del om brittiska Thunders stora hit ”Dirty Love”. Att sedan refrängen är högst smittsam är en trevlig bonus.

Chris Laneys produktion och Jacob Hansens mix och mastering säkerställer att ljudbilden både känns hemtam och samtidigt kontemporär. ”Trinity” är ytterligare ett jämnstarkt album av en av samtidens bästa hårdrockssångare. Hoppas att vi får fortsätta njuta av musik signerad Ronnie Atkins under lång tid framöver.

Band: Ronnie Atkins
Titel: Trinity
Genre: Melodiös hårdrock
Skivbolag: Frontiers
Releasedatum: 13/10
Bästa spår: Godless, Paper Tiger, Ode To A Madman, The Unwanted, Raining Fire, Shine, If You Can Dream It, Trinity
Betyg: 4/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE

Warning: Undefined array key "pt-cv-view-type" in /home/rocknytt/public_html/wp-content/plugins/content-views-query-and-display-post-page/includes/block_view.php on line 111
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT