ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

L.R.S – Down To The Core (5.0)

l.r.s-down-to-the-core-250

Alessandro Del Vecchio, är namnet bekant? Det borde det vara för de som är insatta i Frontiers releaser samt AOR. Förutom Hardline figurerar han även i mer metalbaserade band som t.ex. Silent Force, men det är inom AOR som han formligen spottar ut låtar och produktioner till sina italienska landsmän som har Frontiers Records.
Den senaste hopplockade konstellationen av italienarna är L.R.S som består av Tommy LaVerdi (21Guns), Josh Ramos (Hardline, The Storm) och Michael Shotton (Von Groove, Airtime). Boende i olika delar av världen har de bidragit med idéer till låtar som har bearbetats av spindeln i nätet, -som i detta fall är Alessandro, till en AOR-festivitet med en klar retrokänsla med flera kontinentala influenser inom genren.

Resultatet är helt ok. Detta är stöpt i samma mall som vanligt, vilket borgar för kvalité men också en hög grad av opersonlighet och likgiltighet. Det börjar bli tröttsamt med dessa kopior av album, de plastiga och neutrala produktionerna och allt som är förutsägbart med en Frontiersskiva. De är ok, men bara ok och inte mer än ok något som gör att man till slut tröttnar på ordet ok. Det som lyfter detta album från att dala ytterligare en pinne nedåt i betygskalan är Tommy LaVerdi som ger plattan en skön stämning med sin ömtåliga raspighet, en talang som man gärna vill höra mer av. Han är skivans stora behållning.


Låtarna levereras i ett övergripande soft tempo med en fyra, fem ballader som delvis är lika välskrivna som vackra men åtminstone två till tre för många under dessa 57 minuter. Låtarna som fungerar allra bäst är de i upptempo där Journey gör sig påmind som tydlig influens och då framförallt på första halvan av skivan där också de bästa låtarna finns. Öppningen “Our Love To Say” och första singelspåret “Livin 4 A Dream” ger mersmak och bra skjuts på skivan. Låt nummer tre, “I Can Take You There”, är skivans bästa ballad och “Never Surrender” tar upp tempot igen i låt nummer fyra. Men därefter blir det nästan uteslutande bas och restprodukter tyvärr. Musicerandet är stabilt och vad man kan förvänta sig. Summering av skivan blir att Tommy räddar femman i betyg. Alla som gillar massproduktionen av AOR á la Frontiers kommer definitivt gilla dessa tolv spår, men jag tycker den bara är ok.

Band: L.R.S
Titel: Down To The Core
Genre: AOR
Skivbolag: Frontiers Records
Releasedatum: 2014-03-21
Betyg: 5/10
Bästa låt: Our Love to Stay

 

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link