ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Cirkus Prütz – Blues Revolution

De svenska bluesrockarna Cirkus Prütz släpper sitt fjärde album ”Blues Revolution” den 29 juli, på Metalville Records. Alla medlemmar har varit med och skrivit låtarna. Nu väntar de med spänning på mottagandet.

Bandet startades av basisten Jerry Prütz. Debutskivan ”The Circus Comes To Town” släpptes 2014. Omkring den andra plattan (“All For The Boogie And The Blues”, 2017) förändrades banduppsättningen till den som är idag. Senaste albumet ”White Jazz – Black Magic” har redan tre år på nacken, så nu är det dags för nytt material. ”Blues Revolution” är precis som förra verket producerat av ena gitarristen, Franco Santunione (ex-Electric Boys, Black Paisley). Det är mixat av Erik Nilsson och mastrat av Claes Persson. Kristian Wallin har skapat det coola skivomslaget.

Gitarr och en rullande, stark bas bygger upp titellåten i en härlig spiral av toner. ”Blues Revolution” har ett skönt, rivigt ös och en härlig fart. Den här fantastiska biten har en medryckande refräng, som sätter fart på adrenalinet. Spåret följs av den groovy ”Boogie Woogie Man” och den ZZ Top-influerade ”Modern Day Gentleman”. Det är Texas Blues som framförs med värme och glimten i ögat, vilket får dig på gott humör.

Sångaren och gitarristen Christian Carlsson (The Quill) sjunger med en djup röst i ”Let’s Join Hands”. Musiken har ett släpigt, rullande tempo. Mina tankar vandrar till Johnny Cash. Stilen är ”not my cup of tea”, men kan nog tilltala många andra. Låten känns dock gjord med en touch av humor och var nog rolig att spela in. Samtidigt är texten allvarlig och fin. Den handlar om hopp, kärlek, fred och att bry sig om moder Jord.

Både rolig och underfundigt kaxig är ”Headache”. Det är en midtempo-låt med attityd. ”Den handlar om ytlighet, främst på Instagram, som jag får huvudvärk av”, berättar Jerry. Musiken är superskön och Christian sjunger med en raspig rockröst. ”The Devil And Me” är en suverän komposition. Spåret har ett coolt tunggung. Vi hör en smekande, rytmisk bas och ett fantastiskt spelande av gitarristerna. Trummisen ger extra energi till låten. Live kommer den att bli en stor upplevelse. Som en virvelvind avslutar ”Only Rock’n’Roll” albumet med fart och fläkt.

Cirkus Prütz ”hoj-blues” rullar fram på vägen så att dammet yr. Produktionen är bra och har ett stort, fylligt ljud. Materialet innehåller välgjord musik. ”Blues Revolution” är kanske inte så revolutionerande, men en mycket bra platta, med lättlyssnad och okomplicerad Bluesrock.

Bandet åker runt och spelar, så du kan till exempel se dem på Liseberg den 27 augusti.

Cirkus Prütz:
Christian Carlsson – sång & gitarr
Franco Santunione – gitarr
Jerry Prütz – bas
Per Kohlus – trummor

Låtlista ”Blues Revolution”:
01. Blues Revolution
02. Boogie Woogie Man
03. Modern Day Gentleman
04. Let’s Join hands
05. The Devil And Me
06. Howl Like The Wolf
07. Headache
08. Gotta Quit Drinking (Before The Drinking Quits Me)
09. Death Knock Blues
10. Only Rock’n’Roll

Band: Cirkus Prütz
Titel: Blues Revolution
Genre: Blues, Bluesrock
Skivbolag: Metalville Records
Antal låtar: 10
Speltid: 38:51
Releasedatum: 2022-07-29
Bästa låtar: The Devil And Me, Blues Revolution.
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER