Cirkus Prütz 2022
Foto: Ruby Lundin

Peter Tägtgren producerar Cirkus Prütz

Blues- och boogierockbandet Cirkus Prütz har börjat spela in ett nytt album tillsammans med producenten Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy, Lindemann) bakom spakarna.

Blues- och boogierockbandet Cirkus Prütz har börjat spela in uppföljaren till 2022 års platta “Bluesrevolution” (Metalville) och som producent och den som rattar hela plattan kliver, något otippat kanske, Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy, Lindemann) in.

– Vi kände att vi ville ta vår musik ännu ett steg framåt och vi har länge beundrat Peters arbete i studion. Dessutom är jag och vår trummis Per Kohlus gigantiska Painheads. Så det här blir en mycket intressant resa, menar bandets basist Jerry Prütz.

Peter Tägtgren producerar Cirkus Prütz 1
PAIN (Peter Tägtgren) – Sweden Rock Festival 2018. Foto: Robert Hellström.

Peter Tägtgren har producerat Sabaton, Raubtier, Dimmu Borgir, Dark Funeral och många fler.
Han har dessutom spelat trummor i mer rockiga Roadhouse Diet som ju är ett grymt bra band, fortsätter Jerry och lägger till att Peter “spelar typ alla instrument” samt har total koll på alla typer av musik.

Den ännu obetitlade plattan kommer ut sent 2024 eller tidigt 2025.

Cirkus Prütz:
Christian Carlsson, sång, gitarr
Franco Santunione, gitarr, sång
Jerry Prütz, bas, sång
Per Kohlus, trummor

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER