ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Stryper – No More Hell To Pay (6.0)

stryper-no-more-hell-to-pay-2013-250

Band: Stryper
Titel: No More Hell To Pay
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Frontiers Records
Speltid: 53:04
Releasedatum: 2013-11-01
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Water Into Wine/No More Hell To Pay

Jag formligen älskar plattan “Against The Law”, tycker det är STRYPERS klart bästa i karriären. Med det sagt, så hade jag vissa förhoppningar på att “No More Hell To Pay” skulle ta vid där den slutade.

Nya plattan börjar inget vidare, tycker att “Revelation” är en konstig låt att öppna ett album med. Sedan tar sig i och för sig skivan ganska rejält med trion: “No More Hell To Pay”, “Saved By Love” och “Jesus Is Just Alright”. Men sedan börjar en liten berg-o-dalbanan rent kvalitetsmässigt, det blandas och ges lite för mycket!

När sedan produktionen känns så pass instängd och fadd, så drar den ju ner låtarna ändå mera. Med en vettig och kraftfull produktion, så hade detta varit en stark sjua, snudd på åtta. Nu stannar betyget vid en relativt svag 6:a. Just ljudet kan man nog skriva en väldigt lång avhandling om, men det blir ju tyvärr inte bättre av det.

Tunga låtar som till exempel “Marching In To Battle”, hade kunnat låta tunga på riktigt, istället för bara vara det “på låtsas”. Det är väldigt irriterande när produktionen förstör så här pass mycket! Att plattan till 80% innehåller riktigt bra låtar, spelar liksom ingen roll. Det går ändå inte att lyfta skivan till den nivå, som den faktiskt hade förtjänat!

Michael Sweet`s sångröst är dock fortfarande riktigt vass, det är värt att nämna efter all negativ kritik som jag delat ut. Så helt nattsvart är det definitivt inte, men som sagt det är synd att plattan står och faller med ljudet eller snarare på grund av avsaknaden av riktigt bra ljud.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER