ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bryan Adams – So Happy It Hurts

Rockens average Joe personifierad återvänder. Bryan Guy Adams från Ontario i Kanada, allas vår Grammy och Oscarsbelönade balladkung i jeans och T-shirt, har vid sidan av musikkarriären ägnat sig åt fotografi under senare år. Även det med stor framgång. Bryans foton har publicerats i tidningar som Vanity Fair och Harper’s Bazaar och han har haft utställningar i världsstäder som Montreal, Paris, London, Rom och Köln samt på Fotografiska muséet i Stockholm.

Under hösten har vi kunnat se Adams visuella talang i hans egenproducerade video till titelspåret från nya skivan ”So Happy It Hurts”. Vi har också stiftat bekantskap med ”Kick Ass” och ”Never Gonna Rain” som också släppts som singlar/videos.


Bryans femtonde studioalbum är i mångt och mycket precis vad vi kunde förvänta oss. Tolv enkla och koncisa spår, varken mer eller mindre. Det är en skiva som varken gör till eller från. Här finns inget som sticker ut och inget som får mig att höja ens ett uns på ögonbrynen.

Annons:

Visst, spoken word partiet i början av ”Kick Ass” är charmigt och rockabillypastichen ”I’ve Been Looking For You” är lite puttrigt småcatchig men låter samtidigt som ett överblivet spår från Jeff Lynne (ELO) samarbetet ”Get Up” (2015). Baktaktsballaden ”Always Have, Always Will” är lite smågullig, men samtidigt rätt meningslös.

Jag begär inte ett nytt mästerverk i stil med ”Reckless” (1984) eller ”Waking Up The Neighbours” (1991), men saknar samtidigt en tid då Adams hade en sanslös förmåga att kunna skriva både lidelsefulla ballader och slagkraftiga anthems med själ och hjärta. Det här verkar han nämligen ha skrivit i sömnen med vänster fot. Det är nämligen något så urbota urvattnat, tillrättalagt och tråkigt att man baxnar. Jag vill likna det vid en könlös bakgrundskuliss för sextioplussare med noll musikintresse.

Band: Bryan Adams
Titel: So Happy It Hurts
Genre: Rock
Skivbolag: BMG
Releasedatum: 11/3
Bästa spår: Kick Ass, I’ve Been Looking For You
Betyg: 1/5

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Fel: Vy 01024a207i kanske inte finns
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT