ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Find Me – Wings Of Love (9.0)

find-me-wings-of-love-2013

Band: Find Me
Titel: Wings Of Love
Genre: AOR / Melodisk Rock
Skivbolag: Frontiers Records
Producent: Daniel Flores
Releasedatum: 2013-08-23
Betyg: 9/10

Det är en imponerande höst vi går till mötes och sensommarens första exempel på detta står svensk/kanadensiska projektet Find Me för. Sin vana trogen rivstartar Frontiers hösten på bästa tänkbara sätt.
Som pressinfon anger så är Frontiers Records-presidenten Serafino Perugino återigen ute på jakt efter den perfekta melodiska rockplattan. Frågan är om han kanske inte redan uppnått detta i och med detta släpp.
Serafino har tidigare visat att han har kunnandet när det gäller att para ihop musiker, producenter och låtskrivare på ett bra sätt. Detta album är inget undantag i den bemärkelsen och med dessa människor involverade i samma projekt är fulländningen närmare än någonsin.


Det första som slår mig är att detta projekt för en gångs skull låter som ett band. Det andra är den genomgående höga kvalitén på låtarna som gör att det knappast märks att flertalet låtskrivare varit involverade, något som i sin tur förstärker “bandkänslan”.
“Bandet” med producenten, keyboardisten och trummisen Daniel Flores (The Murder Of My Sweet etc.) i spetsen består även av bassisten Jonny Trobro som med ett drivande och märkbart spelande ger en nödvändig grund som normalt sett ofta fattas i genren. Likaså är Daniel Palmqvists (xOrigin) gitarrspel ytterligare en anmärkningsvärd detalj, finurligt och härligt riffande ger musiken den attityd som gör helheten intressantare än normalt och är en stor bidragande anledning till den guldkantade musiken som vi bjuds på. Tillsammans med Daniels klanderfria och mäktiga produktion, smakfulla keyboardspelande och som alltid så stabila trumspel blir resultatet mycket imponerande. Till sist, som grädde på moset, står Robbie LaBlanc (Blanc Faces) för de vokala insatserna som gör allt så mycket större och bättre. Den rösten känns som klippt och skuren för låtarna och hans bidrag utförs utan anmärkning.
De flesta låtarna levereras i mellan- eller upptempo och har en tydlig effekt när man kör bil. Högerfoten blir så mycket tyngre så mitt tips är att du sparar redan nu till kommande böter eller nödvändiga busskort.
En ballad bjuds vi på i “Eternally” och den är likt de andra låtarna, nämligen förbannat bra.

Dagens mest framträdande och bästa låtskrivare inom genren har bidragit till detta album. För vad sägs om Erik Mårtensson (Eclipse), Tom och James Martin (Vega, Khymera), Alessandro Del Vecchio (Hardline), Sören Kronqvist (Crash The System) och Daniel Palmqvist (xOrigin). Låtarna som är 12 stycken sviktar inte en gång, jag repeterar, inte EN enda gång. Under skivans dryga 55 minuter bjuds vi på ett fantastiskt musikaliskt landskap med mängder av underbara melodier, passager, solon, verser och refränger vilka alla har kapacitet att släppas som singlar.

Som första singel har man valt öppningspåret “Road To Nowhere”. Det känns vettigt att börja med spår ett, – nu är det bara 11 singelsläpp till att vänta in.

Den japanska utgåvan har en akustisk version av plattans sista spår, “Your Lips”. Utan att ha hört den så är faktum att kan man få mer av Find Me lär man, om man besitter något sunt förnuft, införskaffa den versionen. Denna konstellation av musiker och låtskrivare får gärna göra om denna bedrift igen och igen, för detta kan jag inte få nog av. Denna skiva kommer att snurras frekvent i ytterligare månader och är med i topp tre 2013.

Många superlativer är det, men det känns mer än rättvist. Jag vill så gärna kunna beskriva hur genial denna skiva är i ord men gör er själva en tjänst: lyssna på detta album så kanske ni likt mig finner total musikalisk tillfredsställelse.

Bästa låt: One Soul

BETYGSSKALAN

5.0 – Mästerverk! Fullkomligt perfekt. Inte ett enda svagt spår! Finns ingenting att klaga på.
4.5 – Stark fyra. Utmärkt! Snudd på perfekt men det lilla extra saknas för att rankas som mästerverk.
4.0 – Stabil fyra. Mycket bra! Har någonting extra!
3.5 – Stark trea. Riktigt bra!
3.0 – Stabil trea. Tämligen bra. Lite spretig men ändå god musikunderhållning.
2.5 – Medelmåttig men lyssningsbart.
2.0 – Hyfsad! De sämre låtarna är tyvärr betydligt fler än de bra. Lämnar mycket att önska.
1.5 – Ganska dålig.
1.0 – Väldigt dålig. I stort sett bortkastad tid.
0.5 – Urusel! Plågsam upplevelse!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link