ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mascot Records – Christmas Rocks (EP)

Nu finns den ute på alla digitala plattformar, Mascot Records jul-EP ”Christmas Rocks”. Samlingen innehåller sju låtar, framförda av olika band. Skivbolaget vill ge oss något att njuta till, så ta dig gärna en liten stund och lyssna. Här finns något både för de som älskar julen och även för de som inte är så förtjusta i den här traditionen.

Vill du ha lite omväxling från de traditionella jullåtarna eller har du tröttnat på ”Absolute Christmas”, som du har hört mer än femtioelva gånger. Då kan det här lilla albumet i Hårdrock-stil vara något för dig. Mascot Records samlade några av sina artister och spelade in ”Christmas Rocks”. EP’n släpps endast digitalt.

Det kristna Rap Metal-bandet P.O.D. inleder med ”Christmas Lullaby”. Gruppen överraskade några av de andra artisterna med ett betydligt mildare sound än de brukar ha. Tempot är av det klassiska, för moderna jullåtar. Senare kommer 10 Years, vars egna stil ofta brukar beskrivas som Progressiv, Post-Grunge  eller Alternativ Metal. Här gör de en skön variant av ”Silent Night”. Mot slutet hör vi det experimentella Fantasy Rock-bandet Ayreon, men biten svävar inte ut i Metal Opera, utan ger istället vibbar av The Beatles och framförallt John Lennon. ”The Last Day Of War And The First Day Of Peace” är underbart härlig och ger mig mest julkänsla. Helt klart ett av de bästa spåren, som kryddats med ett bakgrundssorl från Mascots personal, vilket upplevs väldigt trivsamt.

Är man lite less på allt vad jul heter kan man avreagera sig genom att hoppa runt och sjunga med i upp-tempo-låten ”This Holiday”. Hårdrockbandet Dragged Under kör på med sin Punk-stil och tuffare attityd, där granen brinner upp och snögubben smälter. Jag är kanske inte så förtjust i delar av texten och en del av videon, men enbart musiken ger en bra energikick.

En riktigt rockig och cool version av ”Run, Rudolph, Run” görs av den Alternativa Metal-gruppen Otherwise. Deras uppdatering av den här gamla visan blir bara bättre och bättre ju fler gånger man hör den. Allra bäst är ändå avslutande ”Blue Christmas” med Black Stone Cherry. En godbit från 2016, som Mascot nu har plockat med, bland det andra nyinspelade materialet. Gruppens varma, energifyllda Hårdrock med en touch av Blues förvandlar Elvis Presley’s låt till något helt annat. De gör verkligen en alldeles egen version, med snabbare hastighet, fast med bibehållen känsla. Tyvärr är den bara på knappt två minuter, vilket är lite synd. Fast ingen av de sju sångerna är mer än några minuter och det blir en bra avrundning, som gör att man vill lyssna på hela ”Christmas Rocks” igen.

Förutom på YouTube kan du lyssna till Mascot Records EP ”Christmas Rocks” på bland annat Spotify: https://smarturl.it/Christmas-Rocks

Låtlista ”Christmas Rocks”:
1. P.O.D. – Christmas Lullaby
2. Otherwise – Run, Rudolph, Run
3. 10 Years – Silent Night
4. Dragged Under – This Holiday
5. Crobot – What Child Is This?
6. Ayreon – The Last Day Of War And The First Day Of Peace
7. Black Stone Cherry – Blue Christmas

 

Mascot Records - Christmas Rocks (EP) 1

 

Band: blandat från Mascot Records
Titel: Christmas Rocks
Genre: Julmusik, Rock
Skivbolag: Mascot Records
Antal låtar: 7
Speltid:  21:11
Releasedatum: 2020-12-01
Bästa låtar: Blue Christmas, The Last Day Of War And The First Day Of Peace, Run Rudolph Run.
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER