ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jorn – Symphonic (7.0)

jorn-symphonic

Band: Jorn
Titel: Symphonic
Genre: Heavy metal
Skivbolag: Frontiers
Producent: Jörn Lande/Lasse Jensen (orkesterdelen)
Releasedatum: 2012-01-25
Betyg: 7/10

Det här med att göra nyinspelningar av sina egna låtar och ta med några covers av bara farten är ju inte någon ny företeelse. Om man dessutom lägger till en symfoniorkester som ackompanjerar alltsammans, så gör man inte direkt slutprodukten mera unik heller.

Nu när jag öppnande denna recension lite “småsurt”, så kan man kanske tro att jag inte gillar det jag hör. Men det kan inte vara mera fel, tvärtom så känns detta trots allt riktigt fräscht och bra.
Det symfoniska tar precis lagom stor plats, den framhäver resten av musiken och det hela blir riktigt mäktigt.

Jörn själv sjunger som vanligt som en gud och det finns egentligen ingenting att klaga på. Det enda “tråkiga” är ju att låtarna inte är nya, men när de görs så här bra så är det lite svårt att protestera allt för högljutt. På det stora hela känns detta som ett lyft för Jörm, som under de senaste åren medverkat i för honom lite halvdana plattor.

Plattan har en bra balans mellan rockiga och lugna låtar. Till den första kategorin så vill jag nämna ‘I came to rock’, ‘Time to be king’ och ‘Burn your flame’ som verkligen visar var skåpet ska stå. ‘Vision eyes’ och den episka ‘The world I see’ tillhör mina lugna favoriter. Andra låtar som sitter som en smäck är ‘A thousand cuts’ och BLACK SABBATH-covern ‘Mob rules’.

Betyget är väldigt nära att väga över till en åtta. Men tack vare, eller snarare på grund av, att det ändå är gamla låtar och att det finns några mindre intressanta spår, så låter jag betyget stanna vid en sjua.

Gillar man JORN så är plattan ett givet inköp och har man mot förmodan aldrig hört honom/hans band, så funkar plattan bra som en introduktion till denne ytterst eminente artist.

Bästa låt: I came to rock
 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER