ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Remedy – Pleasure Beats The Pain

Efter att tidigare ha jobbat med mainstreamartister som Eagle Eye Cherry, Petra Marklund och Måns Zelmerlöw har gitarristen, låtskrivaren och producenten Roland ”Rolli” Forsman gjort en helomvändning. 2022 sjösatte han Remedy, ett hjärteprojekt med syfte att bejaka sina hårdrocksrötter från uppväxten.

Debutalbumet ”Something That Your Eyes Won’t See” blev en omedelbar succé trots obefintlig marknadsföring. Remedy utvecklades snabbt till att bli ett fullfjädrat turnérande band som det senaste året supportat t’Akida och Kee Marcello och hittat en hängiven publik. Nu knappt arton månader sedan förstlingsverket är det redan dags för album nummer två.

”Something That Your Eyes Won’t See” skämde bort oss med förstklassig melodiös hårdrock och singlarna som föregått nya ”Pleasure Beats The Pain” har skruvat upp förväntningarna till snudd på atmosfäriska nivåer.

Bland dessa hittar vi ”Crying Heart” som är ett typexempel på allt vi älskar med Remedy. Dramatiska sångmelodier, en hookig refräng som fäster likt epoxylim och utsökt gitarrspel. Låten var från början avsedd för Joe Lynn Turner, men omarbetades rejält och blev istället en urstark Remedy dänga. Men visst finns det vissa likheter mellan sångaren Robert Van Der Zwan och Turner i röstklang? Andra oemotståndliga singelspår som återfinns här är ”Sin For Me” och ”Moon Has The Night” med tydliga Bon Jovi, Europe och Survivor vibbar.

Här finns också något tyngre skapelser där ”Caught By Death” tar ett ordentligt avstamp i Dio runt ”Holy Diver” samt den Diofrontade upplagan av Black Sabbath. ”Girl’s Got Trouble” är högenergisk rock’n roll med Rainbow inspiration och flyhänt hammondutflykt. ”Angelina” är en Journeydoftande AOR pärla med sin söta lätt beroendeframkallande refräng och mediumtemponumret ”Bad Blood” blandar in både Rick Springfield och Foreigner i mixen.

I melankoliska och stråkförsedda balladen ”Something They Call Love” låter Robert nästan inledningsvis som Green Day sångaren Billie Joe Armstrong. En fin låt vars sista placering är ett strategiskt smart val då den musikaliskt är en udda fågel jämfört med resten av skivan.

När vi sedan adderar ”Hearts On Fire” och ”Poison” (nej detta är ingen Alice Cooper cover) – som i mina öron är något svagare än övriga spår utan att på något sätt vara dåliga – står det klart att Remedy har gjort det igen! Bandet målar med lite fler färger än tidigare, men jag är övertygad om att de allra flesta som tog bandet till sina hjärtan med ”Something That Your Eyes Won’t See” glupskt kommer sluka ”Pleasure Beats The Pain” med god aptit. För mig är det helt självklart att Remedy förtjänar en plats sida vid sida med band som Eclipse, H.E.A.T och Nestor. Det här gjorde inte alls ont. The pleasure is all mine!

Band: Remedy
Titel: Pleasure Beats The Pain
Genre: Melodic Rock
Skivbolag: Escape Music
Releasedatum: 24/5
Bästa spår: Crying Heart, Moon Has The Night, Angelina, Caught By Death, Sin For Me, Girl’s Got Trouble, Bad Blood
Betyg: 4/5

“The Pleasure Beats The Pain” släpps nästa fredag 24/5, håll utkik!

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER