ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dynazty – Titanic Mass

dynazty titanic mass 250

Abyssstudion och Peter Tägtgren i Ludvika har återigen fått besök av detta Stockholmsgäng med ett produktionsresultat som är lika bra som vanligt, om inte några snäpp vassare precis som traditionen gör gällande när det gäller Dynazty överlag: att för varje album leverera lite bättre låtar i en mer bländande presentation och detta album är självklart inget undantag. Däremot så vinner de inga pris denna gång heller när det gäller konvolut och det här är faktiskt inte en platta från ett Bay Area thrashband i början på 90-talet utan detta är frukten av ett gäng rytmusskolade killar som hittat sin egen väg i det flerfiliga facket kallat hårdrock.

Föregångaren “Renatus” var bra men flörtarna åt de glättiga melodifestivalstonerna och Amaranthe var oroväckande många. Här bekräftas omgående att det endast var en flört för detta känns mer invecklat, seriöst, med starkare melodier och betydligt mer ambitiöst genomarbetad för att kunna avfärdas som ett mellanalbum.
Just uppbyggnaden i låtarna är mer solida och eftertänksamma, refrängerna biter tag bättre och melodierna är deras absolut starkaste och mest varierade hittills. “I Want To Live Forever” är lika storslagen och vacker som tung och är således ett spår som sticker ut tillsammans med avslutande “The Smoking Gun” som också glänser det lilla extra. Mycket går i upptempo där musikaliteten tillåts ta lagom med plats, oerhört samspelt och genomtänkt i alla skivans samtliga minuter.

Nils Molin tar ytterligare stora steg som sångare och gör sin utan tvekan bästa insats hittills och imponerar. Georgs trumspel är anledning nog att se ut som en fågelholk och Loves intensiva riffande gör att man önskade att det långa håret fanns kvar för intensivt roterande. Inledande trion låtar är stark. Inte helt oväntat finns det även stunder som inte är lika minnesvärda, men som helhet har Dynazty växt till sig ytterligare och tillhör utan tvekan eliten i musiklandet Sverige.

Dynazty – Titanic Mass

[yasr_overall_rating]
Band: Dynazty
Titel: Titanic Mass
Genre: Hårdrock
Skivbolag: Spinefarm
Releasedatum: 2016-04-15
Betyg: 4/5
Bästa låt: I Want To Live Forever

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER