VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
the-gloria-story484

VIDEOPREMIÄR: The Gloria Story – Takin’ Up Arms

the-gloria-story484
70-talsrockarna i THE GLORIA STORY släpper nu en musikvideo till “Takin’ Up Arms” – en video som får exklusiv premiär på Rocknytt.

The Gloria Story’s nya singel ”Takin’ up Arms” och B-spåret ”Depending on you” är födda ur spruckna hjärtan, och har dom mest personliga texterna som hittills presenterats från Skövdebandet. Men det går uppenbarligen inte att tygla den inneboende partylust och svärtade humor som The Gloria Story har så lätt att uttrycka, både live och på sina inspelningar! Reslutatet låter i det närmaste som en skruvad korsbefruktning av David Coverdale och Lars Norén. Låtarna släpps på Spotify och Itunes den 20 November. Men Rocknytt har den exklusiva världspremiären av musikvideon för Takin’ up Arms, redan den 17 November.


Videon är signerad Petter Björnlund, Snowbox Studios, som annars jobbar med Universal och artister såsom Gwen Stefani och Avicci. Det här är The Gloria Storys mest ambitiösa videoprojekt hittills – en maffig fullproduktion som ger liv åt musiken med en genomarbetad storyline, mäktiga scenerier och massa band-action.

”Takin’ up Arms” markerar också The Gloria Story’s förnyade samarbete med Kingside Studios, Stockholm – som var inspelningsplats för gruppens debutsingel, platinumsäljande ”OH NO” (2010). gloria-story-tua250På ett väldigt konkret vis har studions tekniska förutsättningar och producenten Otto Wellton drivit gruppen mot ett renare, större och fylligare sound än vi fick höra på senaste skivan ”Born to Lose” (2013). Nu ligger fokus på att återskapa och revitalisera det sena 70talets arenarock med ett varmt och analogt mixat sound där gruppens välsnickrade riff och sångaren Filip Rapps röst kommer till full rätt i den krispiga ljudbilden. Låten ”Takin’ up Arms” är en catchig powerpop-pärla med mycket Paul Stanley:ism i DNA-koden och ”Depending on you” är en skönt slirig boogey-bagatell som lär orsaka en och annan fortkörning i vinter.

Fredag den 22 November tar The Gloria Story med sig de nya låtarna ut på vägarna, för en miniturné tillsammans med BULLET. Det är bäddat för genuin underhållning när dessa old school-giganter förenas i vinterns roligaste hårdrockturné!
Alla konsert-datum här: www.thegloriastory.com/tour-2014

{youtube}qXFR7HTgw5g{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link