VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

VIDEOPREMIÄR: Royal Republic – Diggin’ It

Royal republic släpper singeln/videon “Diggin’ it” den 13 maj. redan nu kan du se videon hos oss. Royal Republic, som blivit en framgångsrik musikexport i framför allt Tyskland, är just nu ute på Sverigeturné. I sommar blir det festivaler och i höst fortsätter de turnera i Europa.

Speldatum i Sverige:


08 april – Bongo Bar, Jönköping
09 april – Frimis, Örebro
10 april – Pustervik, Göteborg
06 maj – Helsingborg, The Tivoli
07 maj – Halmstad Live, Halmstad
20 maj – Skylten, Linköping
21 maj – Mejeriet, Lund

Sedan genombrottet 2010 med albumet “We Are The Royal” har Royal Republic byggt upp en en stor publik utomlands, framför allt i Tyskland. Nu tar Royal Republic även ett nytt grepp om Sverige. I höstas spelade de, som enda rockband, på Climate Live i Stockholm. I december stod Royal Republic på scen på Royal Rock Fest på Avicii Arena/Annexet i Sthlm respektive Göransson Arena i Sandviken. Även band som The Hives, The Hellacopters, Graveyard och Thundermother medverkade.

Annons:

Något som skiljer Royal Republic från de flesta rockband är att samtliga bandmedlemmar har studerat vid Musikhögskolan (i Malmö). Detta var något som de helst inte pratade om i början av sin karriär, eftersom det inte ansågs rock’n’roll nog. I dag är det snarare något som bandet är stolta över.

Royal Republic är ett band som ska ses live. Energiskt, svettigt, kaxigt. Rock’n’roll blandat med garagepunk och hårdare rock i en snygg förpackning. De är även framgångsrika på de digitala musikplattformarna. Bandet har nästan 800.000 lyssnare i månaden på Spotify. Deras låtar har strömmats miljontals gånger. En av genombrottssinglarna “Tommy-Gun” har exempelvis över 24 miljoner idag.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT