VECKANS TOPPNYHETER

VIDEOPREMIÄR: Royal Republic – Diggin’ It

Royal republic släpper singeln/videon “Diggin’ it” den 13 maj. redan nu kan du se videon hos oss. Royal Republic, som blivit en framgångsrik musikexport i framför allt Tyskland, är just nu ute på Sverigeturné. I sommar blir det festivaler och i höst fortsätter de turnera i Europa.

Speldatum i Sverige:

08 april – Bongo Bar, Jönköping
09 april – Frimis, Örebro
10 april – Pustervik, Göteborg
06 maj – Helsingborg, The Tivoli
07 maj – Halmstad Live, Halmstad
20 maj – Skylten, Linköping
21 maj – Mejeriet, Lund

Sedan genombrottet 2010 med albumet “We Are The Royal” har Royal Republic byggt upp en en stor publik utomlands, framför allt i Tyskland. Nu tar Royal Republic även ett nytt grepp om Sverige. I höstas spelade de, som enda rockband, på Climate Live i Stockholm. I december stod Royal Republic på scen på Royal Rock Fest på Avicii Arena/Annexet i Sthlm respektive Göransson Arena i Sandviken. Även band som The Hives, The Hellacopters, Graveyard och Thundermother medverkade.

Något som skiljer Royal Republic från de flesta rockband är att samtliga bandmedlemmar har studerat vid Musikhögskolan (i Malmö). Detta var något som de helst inte pratade om i början av sin karriär, eftersom det inte ansågs rock’n’roll nog. I dag är det snarare något som bandet är stolta över.

Royal Republic är ett band som ska ses live. Energiskt, svettigt, kaxigt. Rock’n’roll blandat med garagepunk och hårdare rock i en snygg förpackning. De är även framgångsrika på de digitala musikplattformarna. Bandet har nästan 800.000 lyssnare i månaden på Spotify. Deras låtar har strömmats miljontals gånger. En av genombrottssinglarna “Tommy-Gun” har exempelvis över 24 miljoner idag.

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER