VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

NY VIDEO: Kris Barras Band – My Parade

Vi kan nu avslöja att Kris Barras Band släpper sitt fjärde album den 4 mars och titeln blev ”Death Valley Paradise”. Se den alldeles färska videon för nya låten ”My Parade” här på Rocknytt.

“My Parade” är gruppens andra singel från kommande skivan. Plattan spelades in i VADA Studios i Alcester, England. Det sägs bli tyngre, mörkare och mer inåtvänt grubblande. Barras beslöt att riva ner alla murar och började att samarbeta med andra låtskrivare som tungviktarna Johnny Andrews (Three Days Grace, Fozzy), Bob Marlette (Alice Cooper, Airbourne, Rob Zombie), Blair Daly (Halestorm, Black Stone Cherry) och Zac Maloy (Shinedown, Tyler Bryant).


Skivan ”Death Valley Paradise” började egentligen som en låt, men spred ut sig och delades sedan upp över alla spår. Death Valley är en extrem plats där det sägs att levande varelser inte kan överleva. Kris säger: ”Att överleva och frodas under sådana omständigheter är att finna paradiset. För mig är det en beskrivning av den resa jag har gjort. Som musiker hamnar du på en plats där det är svårt att klara sig och jag var tvungen att ta tag i en rad olika saker för att kunna fortsätta.”

Då världen stod still under 18 månader insåg bandet att de inte längre själva hade kontroll. Frontmannen berättar: ”Det var tufft för mig ett tag. Jag ville inte gå ur sängen på morgonen. Jag ville inte göra någonting alls. Det var jobbigt. Jag hade satsat allt på det här. Det var också jobbigt att inte veta om jag någonsin skulle kunna fortsätta. Vad skulle jag göra med mitt liv? Jag har satsat allt. Om det här inte är jag, vem är jag då?”

Annons:

För den tidigare MMA-boxaren fanns det bara en väg ut, att fokusera. En av höjdpunkterna under den här perioden var att skriva låtar med andra. ”Det var något helt nytt”, säger han entusiastiskt. Han hade börjat fundera på låten ”My Parade” redan i slutet av 2019. ”Jag hade några riff som jag lekte med under turnén. Mer än någonsin förr är det jag som hörs på LPn. Jag behandlar ämnen som jag tidigare inte har gjort.”

Deras största turné som huvudattraktion drar igång i mars, följt av en spelning på Wembley Arena, som förband åt Thunder. ”Death Valley Paradise” ges ut via Mascot Records. Vinylen kommer att finnas tillgänglig i två olika utseenden, som gul & svart-spräcklig och som genomskinlig röd. Albumet kommer även att släppas som CD och digitalt.

Kris Barras Band:
Kris Barras – sång & gitarr
Josiah J Manning – gitarr
Kelpie MacKenzie – bas
Billy Hammett – trummor

Låtlista “Death Valley Paradise”:
01. Dead Horses
02. Long Gone
03. My Parade
04. These Voices
05. Who Needs Enemies
06. Devil You Know
07. Wake Me When It’s Over
08. Hostage
09. Cigarettes And Gasoline
10. Bury Me
11. Chaos

NY VIDEO: Kris Barras Band – My Parade 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT