VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Kris Barras Band på gång med en ny skiva

Bandet bildades förstås av sångaren och gitarristen Kris Barras. Gruppen sägs nu vara tyngre än någonsin och deras Arenarock ska höja volymen ytterligare ett snäpp. Deras kommande, nya studioalbum ges ut 2022 av Mascot Records.

Debutalbumet ”Lucky 13” gavs ut 2016 och uppföljaren ”The Divine And Dirty” släpptes 2018. Redan året därpå kom deras senaste platta ”Light It Up”, som gick in på topp 50 på Storbritanniens albumlista och därmed blev gruppens genombrott. Från att ha sålt femtio biljetter på små barer i Devon, till tretton tusen sålda inträden under sin egna turné, så har grabbarna tagit klivet upp till ett av sitt lands stora liveband.


Kris Barras Band har vunnit pris som bästa nykomling, haft radiohits, spelat live två gånger på BBC radio 2, sålt ut ett flertal turnéer, gjort ett antal välbesökta festivalframträdanden och agerat förband åt till exempel Black Stone Cherry. Något de även gör nu i Storbritannien under september, vilket kulminerar med en spelning i världsberömda Royal Albert Hall i London. ”Det ska bli så kul!” säger sångaren om de kommande spelningarna. ”Varenda en har saknat konsertlivet så mycket, både bandet och fansen. Jag tror det kommer att bli som ett enda stort party. Snubbarna i Black Stone Cherry är fantastiska, så det ska bli roligt att få träffa dem igen och sen att få se deras konserter kväll efter kväll blir en bonus.” En egen turné som huvudattraktion blir det i mars 2022. ”Vi kommer att ha gett ut ny musik tills dess, så det kommer att bli fantastiskt att få spela alla nya låtar live!”

Annons:

Kris avslöjar lite om den kommande plattan: ”Jag tycker att den är ett rejält kliv framåt jämfört med vad vi tidigare har gjort. Allt föll på plats. Från att få möjligheten att jobba med en förstklassig producent som Dan Weller till att ha gott om tid att jobba fram låtarna och finslipa allt. Jag tycker att resultatet blev ett mer slagkraftigt album, både vad gäller musiken och texterna.” Någon skivtitel och datum för albumsläppet finns inte eller avslöjas inte ännu.

Kris Barras Band består av:
Kris Barras – sång & gitarr
Josiah J Manning – gitarr
Kelpie MacKenzie – bas
Billy Hammett – trummor

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT