ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Danko Jones – Fire Music

danko-jones-fire-music250
Inledande “Wild Woman” låter precis som Danko Jones ska göra och låter inte Danko Jones som i låten “Wild Woman” så känns det inte som Danko Jones. Det finns en del band som man förknippar med sitt sound mer än andra. AC/DC är det mest lysande exemplet på detta och även Motörhead räknar jag in i den kategorin. Det skulle helt enkelt inte funka om dessa två band lät på något annat sätt. Danko Jones är en trio som verkligen har hittat en publik genom att ha sitt speciella sound och nya plattan “Fire Music” inleds med två typiskt stöpta Danko Jones låtar.

“Wild Woman” har jag redan nämnt och “The Twisting Knife” köttar på i samma stil. Igenkännandet håller i sig även på de kommande spåren “Gonna Be A Fight Tonight”, “Body Bags” och “Live Forever”. Därefter händer något och jag känner att det blir splittrat för de kommande tre spåren “”Do You Wanna Rock”, “Getting Into Drugs” och “Watch You Slide” går ifrån mallen en aning och direkt så känns det galet. Det är det här jag menar med att vissa band ska ha sitt sound som bara maler i låt efter låt.

Danko Jones reder dock ut stormen och i de tre avslutande spåren “I Will Break Your Heart”, “Piranha” och “She Ain’t Coming Home” är de tillbaka i det trygga som gör att plattan till slut hamnar en liten bit över godkänt.

Band: Danko Jones
Titel: Fire Music
Genre: Rock
Skivbolag: Bad Taste/Border
Releasedatum: 2015-02-06
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Wild Woman

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER