ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Demon – Skogsröjet 2019-08-03

Engelska Demon tillhör ett av de mest legendariska band som har sitt ursprung i The New Wave of British Heavy Metal som tog världen med storm under 80-talets tidiga hälft. Med skivor som ”The Plague”, ”The Unexpected Guest”, och ”Night Of the Demon” så skrev de in sig i många hårdrockares hjärtan, även om de kommersiella framgångarna uteblev.

Det är för att fira ”The Unexpected Guest” som Demon ger sig ut på vägarna i sommar, och likt deras spelning på Sweden Rock så består setlistan av nästintill uteslutande av låtar från tidigare nämnda skiva. Inledande ”Night Of The Demon” kommer dock från debuten, men det vore ju näst intill kriminellt att inte spela både bandets bästa låt och en av de bästa NWOBHM låtarna någonsin. Demon som band är otroligt älskvärda, och deras genuina spelglädje lyser igenom i varje ton och de verkar mest vara väldigt glada att så pass många valt att se dem denna mulna eftermiddag i Rejmyre.


Tyvärr så matchar inte spelglädjen den kvaliteten som materialet framförs med. Jag vill gilla spelningen mer än vad jag gör, vilket är synd med tanke på hur bra deras Sweden Rock spelning var och framförallt för bandets genuina entusiasm.

Sångaren Dave Hill må vara en mysfarbror av rang, och hans mellansnack är både roligt och publikfriande, men hans röst har sett bättre dagar och han sjabblar bort en av bandets största hits i ”Have We Been Here Before”. Även ”Beyond The Gates” och ”No More Hell On Earth” tragglar på i halvtaskig gubbfart. Bättre är dock bandet i kvällens bästa låtar ”Sign Of A Madman” och ”Total Possesion” (förutom inledande Night Of The Demon), vilket gör att spelningen ändå seglar upp över godkänt, mest för att det är så svårt att värja sig från bandets genuinitet.

Betyg: 2,5/5
Bäst: “Night Of The Demon”

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link