NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Liverecension: Uli Jon Roth – Sweden Rock Festival 2019-06-07

17 Shares

Uli Jon Roth brukar enligt mig hamna lite i skymundan. När det diskuteras gitarrhjältar brukar oftast Steve Vai, Joe Satriani och inte minst Yngwie Malmsteen komma på tal när det diskuteras musik i mina vänkretsar. Men inte Uli Jon Roh i samma utsträckning.

Uli Jon Roth är en exceptionell gitarrfantom och musiker. Gårdagens spelning på Sweden Stage var ett gunstigt framträdande av herr Roth tillsammans med band. Nästan lite svårt att förstå att han med denna turné firar 50 år som aktiv liveartist med tanke på hur vitalt det faktiskt var.

Spelningen bjöd på mycket variation då han plockade låtskatter från hela sin karriär som sträcker sig från bland annat hans tid i Electric Sun till Scorpions. Dessutom plockade han in en och annan cover här och där. Hos Scorpions mer eller mindre bortglömda klassiker hittar vi mycket intressanta gitarrspel. Härligt att någon förvaltar låtarna väl då Scorpions endast framför dessa låtar i form av komprimerade medleyn. Dessa pärlor förtjänar bättre än så – något som Uli Jon Roth bevisade i går.Finns det något som kan gå fel när bredbent sjuttiotalsrock med ett härligt gung framförs i omkring en timme? Absolut ingenting – i alla fall inte när den är så här pass vital.

Trean är stark.

Vilka: Uli Jon Roth
Var: Sweden Stage
Betyg: 3/5
Bäst: We’ll Burn The Sky

17 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!