NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Liverecension: Torch – Sweden Rock Festival 2018-06-09

185 Shares

Vad är det för en kuf som klättrar upp i ljusriggen när Torch ska börja sin spelning i tältet på Sweden Rock? Jo det är visst deras sångare Dan Dark som med sitt blonda hår och skägg mer ser ut som Hans Scheike än en hårdrockssångare. Det är precis den här typen av band som de bokningsansvariga på Sweden Rock ska ha cred för. Nu pratar vi om ett obskyrt band från 80-talet. Torch kommer från Eskilstuna och det handlar om originalbandet som står på scen under årets festival.

Musikaliskt är det inte det bästa jag hört men responsen från besökarna är överväldigande och bandet trivs verkligen att vara i Blekinge denna lördagskväll. Gitarristen Chris J. First bjuder på fantastiska riff under kvällen och det är definitivt han som håller uppe detta. Inte för att de andra medlemmarna gör ett dåligt jobb utan det är en stabil spelning jag bevittnar och när bandet spelar låtar som ”Sweet Desire” (med ett stilfullt basintro) och ”Watcher Of The Night” så är det riktigt, riktigt bra.

Det vore trevligt om Torch kan fortsätta och spela in en ny platta. De fyller definitivt en funktion för oss gamla hårdrockare och nog kan jag tänka mig att se bandet live igen. En trevlig timme avslutas med att Dan Dark drar ner brallorna och visar rumpan. Tyvärr höjer det inte mitt betyg men det fick mig i alla fall att dra på smilbanden.
Vilka: Torch
Var: Rockklassikertältet, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-09
Betyg: 3/5
Bästa låt: Watcher Of The Night

185 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!