Liverecension: The 69 Eyes – Sweden Rock Festival 2018-06-09

Sista dagen på världens bästa festival och solen gassar även denna dag. Jag intar plats framför scenen vid 4Sound Stage och eftersom man blivit en aning stel genom åren så sitter jag bekvämt i min stol. Bandet jag ska bevittna kommer från Helsingfors och de spelar Goth. Namnet är the 69 Eyes och stämningen är hög trots att det är rätt tidigt på dygnet. Anmärkningsvärt är att bandet haft samma line-up sen 1992 men det är definitivt inte någon negativ klang över det.

Hur är de på scenen då? Det som slår mig rätt tidigt är att tidpunkten känns inte rätt för The 69 Eyes. Det är rätt slött om jag ska vara ärlig och det lyfter inte förrän i låten ”Never Say Die” och handen på hjärtat så är det en av få gånger bandet känns heta. Några minuter innan bandet går på så startar Wilmer X sin spelning på största scenen och ljudet därifrån sveper över hela området. Jag känner då att det kan bli problem men ljudet från Festival Stage mattas av efterhand så det är inget som stör.


En kombination av att solen skiner från en klarblå himmel och en tidig speltid tror jag är orsaker att det inte riktigt vill lyfta för the 69 Eyes denna ljuvliga junidag. Att det är kompetenta musiker hör man redan från det första ackordet men det känns tråkigt och en aning oinspirerat. En kväll på en klubb kommer detta mer till sin rätt är jag helt säker på. Klockan 13:30 på Sweden Rock funkade det inte fullt ut.

[yasr_overall_rating]
Vilka: the 69 Eyes
Var: 4Sound Stage, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-09
Betyg: 2/5
Bästa låt: Lost Boys

Annons:
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT