Liverecension: Kreator – Sweden Rock Festival 2018-06-07

Världens mest underskattade thrash metalband – enligt undertecknad – intog Rock Stage under festivalens andra dag. Setet var extra långt och frontmannen Miland Petrozza påpekade att detta var deras tredje och hittills absolut bästa besök på Sweden Rock Festival.

Och ja, spelningen var riktigt bra!


Det var mycket nytt material från deras senaste platta ”Gods Of Violence” som stod på agendan. Men publiken var med på noterna under det nya materialet, framför allt under ”Satan Is Real”, vilket påvisar att både fans och kritiker är överens om att det är en fenomenal platta.

Annons:

Annars var det också mycket old school thrash från bland annat klassiska ”Pleasure To Kill”- plattan som avverkades innan konserten var slut. De snålade inte med pyrotekniken och de diaboliska illustrationerna och animationerna var ständigt närvarande på storbildsskärmarna. Snyggt!
En eloge till deras grafiska formgivare.

Spelningens absoluta höjdpunkt var under extranumret ”Fallen Brother” som under kvällen var tillägnad till avlidna musiker som Phil Lynott, Chris Cornell och David Bowie med flera, som flimrade förbi på skärmarna. Med tanke på att publikhavet aldrig glesnade under den långa speltiden påvisar att både bandet och fansen var väldigt nöjda med spelningen.

[yasr_overall_rating]
Betyg: 4/5
Bäst: Satan Is Real
Datum: 2018-06-07

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT