ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: The Hives – Gröna Lund, Stockholm 2017-09-08

7 Shares

The Hives stoppar sommaren!

Det är vad Howlin’ Pelle Almkvist basunerar ut halvvägs genom bandets konsert, då regnet som pågått under hela konserten når sitt crescendo. Och även fast sommaren egentligen varit över ett par veckor nu så skulle det inte förvåna mig om The Hives skulle lyckas göra just det med den urkraft som de visar upp på scenen.


Alla som har sett bandet live innan (och läst min lyriska recension från Bråvalla 2014) vet vilken fantastisk live-akt The Hives är. Kvällens spelning är inget undantag.

Redan i inledande “Come On” och “Hey Little World” så är energin uppskruvad på max och bröderna Howlin Pelle och Nicholas Arson flyger fram över scenen. Setlistan ser ganska identisk ut med vad den gjort de senaste åren, men bandet lyckas ändå gå ifrån någon form utav förutsägbarhet när de bjuder på lite mer undangömda klassiker såsom “My Time Is Coming”, “Here We Go Again” och ” A.K.A I-D-I-O-T”, de två sistnämnda med ingen mindre än originalbasisten Dr. Matt Destruction på bas.

Det enda jag önskar utav The Hives är att de tar sig i kragen, släpper en ny skiva och åker ut och erövrar världen igen. För det är nästan kriminellt att ett av världens topp 5 bästa liveband ska vara förpassade till ströfestivalgigs en gång om året. The Hives behöver stoppa sommaren världen över!

The Hives – Gröna Lund, Stockholm 2017-09-08


Bäst: “Try It Again”, “Patrolling Days”, “A.K.A I-D-I-O-T”

Setlist:
Come On
Hey Little World
Hate To Say I Told You So
Wait A Minute
You Got It All… Wrong
Main Offender
Take Back The Toys
Die, Alright!
My Time Is Coming
Won’t Be Long
Walk Idiot Walk
Try It Again
Tick Tick Boom

Extranummer:
Bigger Hole To Fill
Here We Go Again
A.K.A I-D-I-O-T
Patrolling Days

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link