ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Kreator – Liverecension Bråvalla 2017-06-30

Den amerikanska thrashens “Big Four” består som många vet av banden Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax, men om det skulle göras en tysk motsvarighet är tveklöst Kreator ett av de band som har en självskriven plats bland denna kvartett av giganter.

Jag har sett bandet live väldigt många gånger och detta är sannerligen en orkester som gör ett ypperligt jobb varje tillfälle. Varje spelning har bjudit på gedigen thrash av den gamla skolan och Kreator är oerhört samspelta och professionella. Något jag dock inte fått uppleva innan denna natt i Norrköping var att få bevittna bandet med en så fet scenshow. Scenografi, flertalet skärmar och pyroteknik till i princip varje låt lyfter helhetsintrycket något enormt och trots att Mille Petrozza och hans mannar står stadigt även på egna ben tas allting till en ny nivå med denna inramning.

Förutom dessa yttre faktorer bjuder också Kreator på ett högklassigt musikaliskt framträdande och en oerhört bra och fantastiskt varierad setlist där nyare alster som “Phantom Antichrist” och ännu nyare låtar som “Satan Is Real” från senaste skivan “Gods Of Violence” samsas med klassiker som “Pleasure To Kill” och publikfavoriter som “Hordes Of Chaos” samt “Enemy Of God” och “Phobia”.

Ett så här högklassigt band med en vital och blandad setlist i kombination med en fullskalig scenshow är svårt att värja sig emot, men å andra sidan – varför skulle någon ens vilja försöka? Total kross från de tyska veteranerna!

[yasr_overall_rating]
Kreator
Juno
2017-06-30

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER