Kix – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-09

Sweden Rock Festival är kända för många saker men en sak som man alltid kan bli garanterad varje år är det faktum att de alltid lyckas hitta något band från Usa som hade korta glansdagar under framförallt 80-talet. Jag kommer ihåg när band som Madam X och Q5 spelade på festivalen.

2017 är det Kix som härstammar från Hagerstown i staten Maryland. Klockan är 14:30 när bandet ställer sig på Rock Stage och de fyller sina 75 minuter ända in i kaklet med rock som är stabil. Jag brukar lyssna på plattan ”Blow My Fuse” med jämna mellanrum men jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva det live. Sweden Rock fixade dock detta när de bokar Kix för sin första spelning i Sverige någonsin.


Steve Whiteman visar sig vara en sångare som är hur rutinerad som helst och han lockar fram till många skratt under sina mellansnack. Det som sticker ut när han vill att alla killar ”with a tiny little dick” ska sjunga refrängen i ”Cold Blood” och det enda som hörs är en kille snett bakom mig som vrålar. Det är humor och då blir det trevligare att vara på plats.

Låtmässigt är det mycket från ”Blow My Fuse” som spelas men det funkar även riktigt bra när låtarna ”Wheels In Motion” och ”Love Me With Your Top Down” från plattan ”Rock Your Face Off” framförs. Steven säger flera gånger under konserten att han hoppas vi ses nästa år och jag är böjd att hålla med. Som fredagsunderhållning eftermiddagstid var det helt okej.

Annons:

[yasr_overall_rating]
Vilka: Kix
Var: Rock Stage (Sweden Rock Festival)
När: 2017-06-09
Bäst: Don’t Close Your Eyes skojar man inte bort
Sämst: Detta satans trumsolo

[custom-facebook-feed album=10154377951326008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT