ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: KSMB – Vrålrock, Huskvarna 2017-03-17

[media-credit name=”Foto: Martin Pavicic” align=”alignnone” width=”500″]ksmb[/media-credit]

På en av t-shirtarna som KSMB säljer i sitt merchandisestånd bredvid baren står det; ”Tro inte att du undgår döden, bara för att du slutar leva”. Att se KSMB live gör verkligen att man känner sig levande och jag ber döden avvakta ett tag till.

De gör skäl för namnet Vrålrock och ger 100 % från första låten ”Helvete”. Michael Alsonzo, för kvällen lite hes, vilket absolut inte försämrar leveransen, ger tillsammans med Steppan Guiance full hals och bjuder in publiken till en gemensam upplevelse i sann punkanda.

Det är mycket folk i Teaterladan i Huskvarna folkets park, faktiskt en av mina absoluta favoritlokaler med sitt sluttande golv och tajta känsla mellan band och publik.

Längst fram står ett gäng äkta punkare som hämtade från 80-talets storhetstid men skenet bedrar, detta är ungdomar som ger framtida punkrörelse hopp. De röjer järnet tillsammans med bandet och skapar en stämning som är svår att stå emot.

På tal om publik, så kan jag konstatera när jag ser mig omkring, att det till största delen är personer i min egen ålder, alltså 40+. Jag kan lätt föreställa mig ett antal av dessa bar stolta tuppkammar förr, de finns kvar i deras ögon även om håret numera är tunnare och betydligt plattare.

Hela 24 låtar bränns av under kvällen och den äkthet och energi som KSMB utstrålar är något som många andra band ”från förr” har att lära sig av. Jag har sett allt för många återföreningar där leveransen är undermålig och där de tror att de kan leva på gamla meriter. KSMB hade lika gärna kunnat vara ett nytt band. Trovärdigt, proffsigt och med en musik som känns relevant och modern. Punkrock när den är som bäst 2017.

Michael Alonzo är den starkaste profilen på scen. För dagen klädd i en inte så punkig rutig skjorta. Detta åtgärdas dock inom kort då skjortan åker av och blottar ett bröst med betydligt mer hår än på hans huvud. Jag vågar nog gissa att detta drag av honom höjer pulsen på både nya och gamla fans i delar av publiken.

Alonzo uppfyller också en egen barndomsdröm under kvällen. Han berättar att han i 5-årsåldern drömde om att sjunga italiensk schlager.(Själv tackar jag ödet för att det blev punk i stället). I det närmaste rörd till tårar tar han fram sin akustiska gitarr och sjunger stämningsfullt Rocco Granatas gamla hit ”Marina” från 1959. Publiken stöttar upp i refrängen och jag tror honom när han säger att stunden betyder mycket för honom.

I ”Atomreggae” får de hjälp med sången på scen av Casper som uppenbarligen är ett stort fan och kan varenda text. Han gör en imponerande insats på scen.

KSMB gör en riktigt jäkla bra röjspelning och om du inte ännu har upptäckt KSMB eller kanske inte ens tror att du gillar punkrock – ge dom en chans! Jag är övertygad om att de har en stor och ung publik som inte ännu insett att de finns.

När extranumren rullar så instämmer jag i känslan och låten ”Jag vill bara dansa”. Jag kan konstatera att KSMB inte ska recenseras, de ska upplevas!

KSMB – Vrålrock, Huskvarna Folkets Park 2017-03-18

[yasr_overall_rating]

Bäst ikväll: ”Jag är ingenting”
Sämst ikväll: Har faktiskt inte så mycket att klaga på.
Speltid: 1,5 tim.

Setlist:
Helvete
Smygfascist
But we have no bananas
602
Polsk zchlager
Jag är ingenting
Tillsammans
Klockan 8
Blickar av stål
Spatziba
Tidens Tempo
Upp & Ner
Dörrterror
Blått & Guld
Atomreggae
70.000 Volt
Jag vill bara dansa
Spatziba
Alla mot alla
ABAB
Förortsbarn
Sverigevänner
Tänker på dig
Lyser starkt

Foto: Martin Pavicic
[custom-facebook-feed album=10154163309076008 albumcols=4 num=100 exclude=social,link,likebox]

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER