ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sorcerer – Liverecension från Sabaton Open Air 2016-08-20

[media-credit name=”Foto: Thord Pettersson” align=”alignnone” width=”500″]sorcerer thord pettersson[/media-credit]

SORCERER gjorde en stabil spelning, utan att för den skull lyckas slå an den där riktiga “nerven”. Bandet blandar nya låtar med gammalt material (27år närmare bestämt). Personligen, så saknade jag verkligen min absoluta favoritlåt med bandet “In The Shadow Of The Inverted Cross”, men jag vet inte om de överhuvudtaget brukar spela den låten live?
Publikuppslutningen var ganska så skral, vilket drabbade ett par band på stora scenen under lördagen. Det verkade faktiskt som banden på Bandit-scenen ett tag lockade mer publik och det känns ju nästan som en felplanering av festivalledningen. Det är dessutom lite av ett antiklimax att spela doom mitt på dagen, när solen står som högst och precis hittat fram genom molnen. Doom gör sig bäst i mörker och regnrusk. Jag tror dessutom det varit bättre med en mindre scen, då det blev väl mycket “tomrum” i och med att rekvisitan var väldigt sparsmakat och bandet inte direkt sprang runt på scenen heller.
Rent musikaliskt har jag dock inget att anmärka på överhuvudtaget. Anders Enberg sjunger fortfarande som en kung och resten av bandet vet verkligen hur man lirar de också. Men som sagt blev det helt utan deras egen förskyllan lite motvind för SORCERER under denna spelning. Jag vill gärna se dem på en mindre spelning, helst inomhus för att riktigt kunna avgöra hur bra de är som liveband.


 

Sorcerer – Sabaton Open Air 2016-08-20


Band: Sorcerer
Spelplats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2016-08-20
Speltid: c:a 45min
Betyg: 3/5
Bäst: The Sorcerer
Sämst: Doom ska framföras i mörker och inte i solgass
Setlist:
1 Born with fear
2 Dark tower of the Sorcerer
3 Northern seas
4 Lake of the lost souls
5 Prayers for a king
6 The Sorcerer

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link