ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Raubtier går Bärsärkagång på Ritz.

Raubtier 1

I lördags rullade Tornedalens pansarregemente anfört av general Hulkoff in i Örebro, och det första som föll under larvfötterna var nattklubben Ritz, där det under de flesta av årets andra kvällar spelas fiendemusik modell Mix Megapol. Så inte i kväll. När Raubtier stannade i Örebro som en av anhalterna under Rovdjursturnén 2016 så hade klubben istället nästan helt fyllts av medlemmar ur den lokala, mer musikaliskt begåvade motståndsrörelsen – rockpubliken. Tyvärr måste jag erkänna att jag även denna gång missade förbanden, Convivium och Skeleton Birth, men ärligt talat, vem hinner egentligen ut på lokal till 19.00? Tror i alla fall att dom gjorde ett gott jobb, för när Raubtier äntrade scenen så kändes publiken bra uppvärmd.
Raubtier2

Eftersom bandet nu promotar nya skivan Bärsärkagång så hade jag så smått förväntat mig att man skulle inleda med just Bärsärkagång eller någon annan av låtarna från nya plattan, men man väljer istället att öppna med gamla klassikern Det finns bara krig. Det funkar! Publiken består nog mest av Närkingar, och sådana är oftast inte helt lätta för banden att få med sig, men det känns ändå som att många av dom som är här tillhör bandets trogna fans. Man kan texterna, sjunger med, och ljudet som ibland kan vara riktigt dåligt på Ritz håller den här gången ovanligt bra klass. Hulkoff (som sig bör klädd i pansarjacka m/90) och resten av bandet levererar som alltid. Jag har nog sett Raubtier åtminstone 7 gånger vid det här laget och dom har alltid gjort förbannat bra ifrån sig live. I kväll är inget undantag, det här är en riktigt RIKTIGT bra spelning. Låtlistan för kvällen innehåller en väldigt vettigt vald mix av gamla och nya låtar. Från Bärsärkagång spelas Bothniablod, Den sista kulan, Lejonhjärta och Brännmärkt, men vi får också höra lite äldre låtar som Änglar, Världsherrevälde och Dobermann. Både mixen av gammalt och nytt och av snabbt och lite långsammare är helt perfekt. Trotjänaren Lennart har däremot fått stryka på foten.
Raubtier3
Det jag också alltid gillat med Raubtier är den ödmjukhet man lyckats behålla gentemot publiken. Det känns alltid som att bandet verkligen uppskattar att stå på scen inför sina fans, och Hulkoff känns ibland nästan lite generad över den uppskattning han får. Den klassiska ”Tack så mycket”-gesten med handen mot hjärtat finns som vanligt med, och känns äkta. Hade jag fått önska mig något mer för att ge betyget 6/5 skulle det möjligen vara Opus Magni, men man kan inte få allt. Även riktigt bra kvällar tar tyvärr slut någon gång, och extranumren avslutas helt klockrent med Låt napalmen regna ner. Med en väldigt bra känsla kvar efter spelningen störtar vi sedan liksom alla andra i panik mot utgången för att hinna ut innan – Gud förbjude – någon hinner sätta igång kvällens disco med Avicii.


 
Band: Raubtier
Datum: 16.02.27
Plats: Ritz, Örebro
Betyg 5/5
Bäst: Världsherravälde, Låt napalmen regna ner

Annons:

Låtlista:
Det finns bara krig
Bothniablod
Änglar
Götterdämmerung
Sveriges Elit
Förvildad
Achtung Panzer
Polarvargen
Besten i mig
Den sista kulan
Skjut Gräv Tig
Världsherravälde
Dobermann
Lejonhjärta

Extranummer:
Brännmärkt
Kamphund
Från min kalla döda hand
Låt napalmen regna ner

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT