ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Metallsvenskan 2015 – Blind Guardian

BlindGuardian1

Hansi Kürsch och hans Blind Guardian intar Metallsvenskans stora scen som headliner och sistanummer under lördagen. Förvånansvärt nog har de flesta människor som såg Motörhead tidigare också stannat kvar för att kolla på Guardian. Förvånande, för nu är det djävulskt kallt och fuktigt i det envisa ösregnet som blåvägrat ge upp under hela dagen. Framför scenen är det nu mer öppet hav än gyttjebrottningsarena, men det avskräcker inte riktiga rockare!

BlindGuardian2

Förstalåten Into the Storm från Nightfall in Middle Earth sätter på sätt och vis stämningen för hela spelningen, och att man väljer att spela tre låtar av elva under kvällens show vittnar också om skivans storhet både för bandet och fansen. Själv har jag i alla fall ett hallelujah moment när jag deltar i allsången till Nightfall, och då är till och med den förbannade kylan borta för en stund. Förutom låtarna från Nightfall in Middle Earth är det blandad kompott från gamla och nya skivor. Några spår, som Twilight of the Gods och Prophecies, slinker med från nya Beyond the Red Mirror, annars är det många klassiska Guardian i listan. En spelning som innehåller både Nightfall, Mirror Mirror och Bright Eyes kan inte bli annat än episk.


BlindGuardian3

Faktum är att Blind Guardian gör det värt det eländiga regnet och frysandet under dagen. Bättre än så här blir det inte. Kürsch och kompani gör ett fantastiskt jobb och har publiken helt i sin hand. Sista låten blir givetvis Valhalla, och textraderna ”Valhalla, deliverance. Why’ve you ever forgotten me” rullar högt och länge över Brickebacksvidderna innan publiken tills sist tystnar. Själv följer jag folkmassorna ut från Metallsvenskan med ett lyckligt leende. Jag tänker inte ens på att jag är dyngsur in till märgen och har lera upp till knäna. Det enda jag tänker är – Fan vad bra det här var!

 

Artist: Blind Guardian
Plats: Metallsvenskan, Örebro
Datum: 2015-05-30
Betyg: 10/10
Bästa låt: Nightfall

BlindGuardian4

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link