ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Velveteen Queen – Valand, Göteborg, 2023-09-16

Unga göteborgsbandet Velveteen Queen bildades så sent som 2021 och har trots blott en handfull släppta låtar redan lagt en solid grund att stå på.

Förutom att i år öppna för Treat på ett par av deras fyrtioårsjubileumsspelningar har man också hunnit med att spela på Sweden Rock Festival, Skogsröjet och Malmöfestivalen, samt turnera med melodiösa hårdrockssensationen Nestor och smått legendariska hjältarna i Hardcore Superstar.


Den rutin som det unga bandet redan hunnit skaffa sig blir här tydlig i deras scenshow och färska låten ”Concrete Crusader” bevisar detta med råge. En grym dänga med ett riff som fäster som tapetklister.

Jag hör mycket Sunset Strip i Velveteen Queens musik vilket framkallar en nostalgisk känsla. Jag förflyttas emotionellt tillbaka till min högstadie och gymnasietid. Tidiga Guns’n’ Roses och Faster Pussycat samt Aerosmith och Backyard Babies finns i bandets musikaliska DNA som en solid hörnsten i låtar som ”Trauma” och ”Consequence” som båda bjuder på ordentligt med tryck och bra energi.

Annons:

Gitarristen Lukas Axx i hatt, skinnpaj och solglasögon ser ut som en blandning av Tracii Guns (L.A Guns) och Slash. Sångaren Samuel Nilsson i svart skjorta med vita prickar, bandana och blont hårsvall ser ut som en klassisk frontman från åttiotalet. Båda är självklara blickfång och har hunnit utveckla starka scenpersonligheter med karisma och pondus.

Det är alltid ett vågspel att bedöma förband, men klart är att Velveteen Queen gör ett med beröm godkänt jobb under sina fyrtiofem minuter. Dock upplever jag att energinivå och stamina dippar lite grand under låtar som ”Talking To Me” och ”Take Me Higher”, men det lossnar lyckligtvis snabbt igen mot slutet med råge i ” Last Sensation”.

Det här var första gången jag fick bevittna bandet live och jag ser mycket fram emot att få höra mer av Velveteen Queen, som av många med all rätt rankas som ett stort framtidshopp för svensk sleazig rock’n roll.

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT