ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Remedy – Rocknytt Cruise, 2023-04-21

Kritikerrosade Stockholmsbandet Remedy’s albumdebut ”Something That Your Eyes Won’t See” släpptes så sent som i december 2022. Succén var omedelbar och redan efter två veckor var skivan slutsåld.

Musikaliskt drar bandet mycket inspiration från andra hälften av åttiotalets melodiösa hårdrocksmylla. Låtmaterialet är genomgående riktigt starkt och inledande ”Living On The Edge” visar tydligt att detta redan är ett samspelt, tajt och mycket kompetent liveband. Sångaren och gitarristen Robert sjunger som en gud och påminner en del om Ted Poley (Danger Danger) i rösten.


”Thunder In The Dark” låter som en blandning av ”Shot In The Dark” (Ozzy Osbourne) och ”Dream Warriors” (Dokken). ”Marilyn” och ”Scream In Silence” är dängor av rang och ”Sinners And Saints” som presenteras som ”vår absolut farligaste låt” bryter av med ett riktigt skönt metalriff. ”Sundays At Nine” är en riktig rysarballad som lyfter ett par pinnhål live och med ”I Wanna Have It All” som krona på verket presterar Remedy på topp. Med ”My Devil Within”, där flinke gitarristen Roger Forsman inleder med sång på latin och avslutar med gitarrspel bakom huvudet i bästa Jimi Hendrix stil, avslutar Remedy i en publikfriande triumf.

Remedy väljer ofta att krydda sina låtar med ackordföljder och harmonier som åttiotalsbanden generellt kanske inte hade valt i första hand. Det gör det intressant att lyssna och är sannolikt en starkt bidragande orsak till att bandet snabbt har nått framgång och ett internationellt erkännande. Inom kort kommer Remedy supporta Stiftelsen och T’akida på deras kommande turné. Det kommer ge dem en ypperlig möjlighet att utveckla sitt visuella uttryck och sin liveshow ytterligare. Gör de bara det kan de gå hur långt som helst, för musikaliskt är det här riktigt jävla bra.

Annons:

Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT