TURISAS – Sweden Rock Festival 2014-06-05

15 Shares

Turisas SRF2014 EffieTrikili 480
Precis innan det är dags för bandet att kliva ut på scen…öppnar sig himlen och det totalvräker ner. Men det lättar upp och fortsätter som ett småduggande – och som sångaren Mathias Nygård skriker ut: ”Sweden Rock! Let it rain! Bring it on! You’re not made of sugar!”. Och se på sjutton – det slutar regna och den entusiastiska publiken kan jubla än mer.

Synthar och stråkar i brutal harmoni gör att det hela är så mäktigt att det faktiskt sjunger till lite i mitt finska blod. Lägg sedan till ett ypperligt låtval som gör att det inte blir en enda tråkig stund och en magnetisk sångare. Han är briljant som frontman, även om han kanske är lite väl fascinerad av ölflaskor i plast…och pratar mycket i övrigt. Men det gör inget, för han har en självklarhet på scenen som gör att det på något vis blir lite mysigt ändå, den tuffa scenklädseln till trots.

Spelningens bästa låt måste vara ”We Ride Together” från fjolårets ”Turisas2013”, men gladast blir jag nog ändå av den avslutande BoneyM-covern ”Rasputin” (även släppt som singel av bandet 2007).Plats: 4Sound Stage, Sweden Rock Festival
Datum: 2014-06-05
Betyg: 7/10

15 Shares
Magnus Byström

Magnus Byström

Webbansvarig

Relaterade artiklar

Sweden Rock Magazine

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019

Följ oss på Facebook!