ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

ASPHYX – Sweden Rock Festival 2014-06-07

asphyx-480
Samtidigt som danska käkspännare spelar kastlös radiorock för korthåriga människor i Ed Hardy-kläder hade en tapper skara män och kvinnor med en vilja av stål och en jacka av läder samlats främför Sweden Rock Festivals näst minsta scen för att bevittna de holländska legendarerna Asphyx.

På förhand var den här spelningen en av de jag såg allra mest fram emot på årets festival och oj så mina förväntningar blev uppfyllda! Asphyx var verkligen precis så bra som jag hade hoppats på och bandets blandning mellan klassisk dödsmetall och doom levereras med ackuratess.


De blytunga riffen sitter som en smäck och låtmaterialet är synnerligen oklanderligt. Frontmannen Martin Van Drunen vrålar som en best och ger ett framträdande som andas pondus och rutin. man märker att bandet är glada över att så många valt att se dem istället för det där andra bandet, ni vet och även om Asphyx likt Avatarium ibland får sin musik lite störd av missljud från en närliggande scen så spelar det nästan ingen roll. Asphyx kom till Sverige för att leverera äkta dödsmetall till äkta hårdrockare och det var precis detta man gjorde.

Asphyx
4Sound Stage
2014-06-07
Betyg: 9/10

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link