ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

BLACK SABBATH – Sweden Rock Festival 2014-06-06

sabbath-srf2014-480
Det största namnet på årets Sweden Rock Festival tror jag alla är överens om att det är Black Sabbath. De engelska pionjärerna är utan tvekan ett av de allra största banden genom tiderna och i år har de alltså förärat Sveriges största rockfestival med ett besök.

I förväg har det varit lite snack om att det inte skulle vara det riktiga Black Sabbath eftersom att originaltrummisen Bill Ward inte är med i konstellationen, men då ingen brukar höja några kritiska röster över att till exempel Iron Maiden bara har två av sex originalmedlemmar i bandet så tycker jag inte heller att vi ska lägga så mycket vikt vid detta i Black Sabbaths fall heller och jag tror att de flesta kritikerna i publiken hade glömt att Bill Ward inte var med när Ozzy kommit till “… just like witches at black masses” i inledande War Pigs.


Nämnde Ozzy hade en helt okej dag även om han kanske inte har det mest smidiga rörelsemönstret och visst sticker rösten iväg lite nu och då. De två som briljerar är basisten Geezer Butler och framförallt gitarristen Tony Iommi som skrider runt i sin skinnrock och levererar domedagsriff som den gitarrgud han är. När det kommer till låtmaterialet så är det självklart de gamla klassikerna som går hem bäst och kvällens mest magiska stund är den blytunga Black Sabbath, även om Ozzy bitvis ligger lite i otakt med texten till en början.

De två låtarna från senaste plattan 13 hade vi i ärlighetens namn kunnat vara utan. Även om de inte är dåliga så går det ändå inte att komma ifrån att det är de gamla låtarna man vill höra och visst svider avsaknaden av till exempel Sweet Leaf och Sabbath, Bloody Sabbath till förmån för två nya låtar. Den sistnämnda påbörjades dock, men övergick tråkigt nog i den betydligt sämre och gravt överskattade Paranoid som fick avsluta en konsert som bestod till största delen av positiva element.

Black Sabbath
Festival Stage
2014-06-06
Betyg: 8/10

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link